ПОСЛЕ НЕВРЕМЕНА – У току санација штете

Путеви и сокаци који су оштећени у Доњем Добрићу током ноћашње провале облака биће убрзо враћени у првобитно стање, а санација штете већ је почела данас, одмах после посете Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, и надлежних из ЈП „Лозница развој“, који су обишли оштећене делове села. Према речима Јеленка Симића, председника Савета месне заједнице, по престанку падавина послате су машине које већ санирају терен.

– Стигле су машине ПЗП-а и ЈП „Водовод и канализација“, које равнају терен и враћају разорене путеве у нормално стање. У плану је да се данас среде делови главог сеоског пута које је вода однела и да се уклоне наноси на правцу Доњи Добрић – Лешница, а сутра се настављају радови и насипање оштећених путева. Захвални сумо руководству града на брзој реакцији, а и грађани су задовољни када виде да неко брине о њиховој муци – каже Симић.

Он је исказао и велику захвалност мештанима на разумевању настале ситуације и због тога што су се сами организовали и помогли у решавању проблема.

– Ово је елементарна непогода на коју нико не може да утиче, а заједничким снагама месне заједнице и Града биће решено све. Јутрос је све деловало катаклизмично, а већ сада видимо да се назире решење и да ће све бити уређено онако како треба – поручује Симић.

Подсећамо да је током ноћи у Доњем Добрићу пала обимна киша, која није престајала скоро до поднева, услед чега је набујала речица Слатина и прелила се изнад свог корита у дворишта која се налазе уз њу. Неколико кућа у близини сеоске амбуланте било је угрожено водом, сви сеоски путеви који воде у више коте ове месне заједнице су разровани бујичним потоцима, а наноси шљунка су отежали кретање како у селу тако и на превцу према оближњој Лешници.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )