ВРЕМЕ –  Од врелине до пљуска

Ако се временска прогноза оствари, данас је, изгледа, најбоље остати код куће. У већем делу дана у нашем крају биће сунчано и веома вруће, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, до 36 Целзијуса. Вредност индекса УВ зрачења биће висока – седам, а дуваће слаб и умерен југоисточни ветар, увече у скретању на западни и северозападни.

Поподне почиње развој облачности па ће у вечерњим сатима и у току ноћи време бити нестабилно, пашће киша, могући су пљускови праћени грмљавином, а има услова и за временске непогоде – град и олујни ветар.

На снази су три метео аларма, два наранџаста и жути. Због врелине и температуре изнад 35 степени, аларм је наранџаст, као и због грмљавине, док се жути зато што је могуће да у периоду краћем од три сата падне десет и више литара кише.

Овакво време задржаће се до краја наредне седмице, уз ниже температуре. Већ сутра највиша дневна температура неће прећи 28 степени, а на том нивоу, степен ниже-више, биће до суботе. Свакодневно се очекују поподневни пљускови и грмљавина.

Биометеоролошка ситуација биће неповољна за већину хроничних болесника, а опрез се препоручујује астматичарима и срчаним болесницима. Метеоропате могу осећати главобољу и реуматске болове.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )