СЕДМИ МАРШ НА ЦЕР – Пешке до Текериша

СЕДМИ МАРШ НА ЦЕР – Пешке до Текериша

Јутрос у седам сати испред Цркве Покрова Пресвете Богородице окупли су се учесници седмог „Марша на Цер“, акције коју организује Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. године – подружница у Лозници поводом 108. година од Церске битке у Првом светском рату.

После молитве у старој лозничкој цркви, колона се упутила „стазама лозничког одреда“, ка Липничком Шору и даље према Козјаку, Горњем Добрићу, Јадранској Лешници, Јошеви, Милини и Трбосиљу до Текериша. У свакој од ових месних заједница учесници марша имаће предах, дочекаће их мештани са окрепљењем и освежењем, а завршетак похода дугог више од тридесет километара планиран је око четири сата поподне.

Пред спомеником церким јунацима одаће почаст и запалити свеће, а после заједничког ручка у дворишту текеришке школе, за све учеснике град је обезбедио бесплатан аутобуски превоз.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )