108. ГОДИНА ЦЕРСКЕ БИТКЕ – Државна церемонија у Текеришу

Дарија Кисић у Текеришу, фото: Архива ЛН

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић предводиће сутра државну церемонију обележавања 108. годишњице од битке на Церу, прве савезничке победе у Великом рату.

Програм ће почети верским обредом нешто пре десет сати у оквиру спомен-комплекса „Церска битка“ у Текеришу, а потом ће поред министарке Кисић, венце положити и представници Министарства одбране и Војске Србије, Мачванског округа, Града Лознице, Града Шапца, Општине Крупањ, амбасада, као и представници бројних удружења и грађана опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

После интонирања химне Србије у име Града Лознице обратиће се градоначелник Видоје Петровић, а као представница Владе Србије министарка Кисић. Организатор државне церемоније је владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а градске управа Лознице обезбедила је бесплатан аутобуски превоз за грађане до Текериша. Полазак ће бити у осам ујутро испред железничке станице.

Церска битка, која се одиграла током августа 1914. године, представља једну од најзначајнијих и највећих победа српске војске у читавом току Првог светског рата. Остваривши победу у знаменитој Церској бици, припадници српске војске предвођени генералом Степом Степановићем пружили су пример безмерне храбрости и патриотизма.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )