ЗБОГ СУШЕ У ЉУБОВИЈСКИМ СЕЛИМА НЕДОСТАЈЕ ВОДА ЗА ПИЋЕ – Војска прискочила у помоћ

ЗБОГ СУШЕ У ЉУБОВИЈСКИМ СЕЛИМА НЕДОСТАЈЕ ВОДА ЗА ПИЋЕ – Војска прискочила у помоћ

Дуготрајна суша донела је велике проблеме љубовијским селима, сеоски извори су пресушили тако да недостаје вода за пиће и за напајање стоке. На молбу Милана Јовановића, председника Општине Љубовија, припадници Војске Србије су у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње притекли у помоћ. Ангажовани су на снабдевању водом за пиће села која су погођена дуготрајном сушом. Воду допремају цистернама које имају капацитет од 10.000 литара. Припадници Прве бригаде копнене војске обезбедили су сигурно снабдевање водом за пиће у селима Горња Трешњица, Горња Оровица, Грабовица, Грачаница, Дрлаче, Доња Трешњица, Доња Оровица, Кошље, Поднемич и Царић, а на терену ће остати све док то буде потребно.

– Због конфигурације терена и дуготрајне суше, сва села у нашој општини која  се налазе у брдско-планинском подручју и која немају градски водовод нашла су се у великом проблему због недостатка воде за пиће. Обе цистерне Војске Србије су током целог дана на терену и успели смо да на тај начин становницима на овом подручју обезбедимо сигурно снабдевање водом и олакшамо им живот, Сарадња са Војском Србије је изванредна. Наш народ  воли војску и са одушевљењем је дочекује када им довозе толико потребну воду – каже Милан Јовановић, председник Општине Љубовија.

Суша која траје дуже од два месеца изазвала је велике проблеме у водоснабдевању широм Србије.  Војска Србије ангажована је на водоснабдевању на више локација. Према речима мајора Недељка Недељковића, начелника Групе за цивилно-војну сарадњу Прве бригаде копнене војске, осим у селима општине Љубовија где су у бунаре и резервоаре према приоритету  и у координацији са представницима локалне самоуправе са две цистерне допрема око 20.000 литара воде дневно, припадници Војске Србије су ангажовани и на обезбеђењу воде за пиће у селима  на Пештерској висоравни и у Крушевцу, а пре тога и у Пријепољу. Помоћ није изостала ни у превентивном уређењу речних водотокова у општинама Куршумлија и Блаце. Он је истакао да је Војска Србије увек спремна да помогне свом народу.

В. Ст.

Фото: Ljubovija.info

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОБЕЛЕЖЕН ДАН МЛАДИХ – Волонтери у првом плану

СЕРГЕЈ ЋЕТКОВИЋ ПОСЛЕ КОНЦЕРТА У ЛОЗНИЦИ – Мој осмјех говори све

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )