У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ – Лето је лепше са књигом

Време годишњих одмора и летовања на мору, планини, бањи или неком језеру период је када се књиге више читају, како оне купљене и непрочитане током године, тако и оне које се изнајмљују у библиотеци. Библиотека Вуковог завичаја бележи ових дана одличну посету својих чланова, којима ни високе температуре не сметају да на време резервишу и дођу по своје примерке одабраних књига. У градској библиотеци су климатизоване све читаонице и у њих долазе редовни корисници, пензионери, деца или студенти.

– Сваког дана су ту студенти, уче, спремају се за испите, праве белешке и читају литературу која им је неопходна. Слично је и на дечјем одељењу где малишани долазе организовано с обдаништима или појединачно да прелистају различите сликовнице или узму књиге прилагођене њиховом узрасту. Отворена је и читаоница за пензионере где наши старији суграђани долазе да прелистају дневну и периодичну штампу – кажу у библиотеци и, како примећују, чланови долазе како у преподневним, тако и у поподневним сатима.

Неки преузму књигу ујутро да би је понели на плажу поред Дрине или базен, док их други узимају поподне, за вечерње сате или за наредни дан. Уобичајено, књиге најчешће узимају жене, а међу најчитанијих двадесетак, аутори су такође жене. Већ годинама на првом месту по броју изнајмљених књига је списатељица Марица Поповић. Од јануара до јула њене књиге су и ове године најтраженије, а тренутно су “Илузије” најчитаније. Следи је Јелена Бачић Алимпић са романом “Нисам крива”, али и “Његове беле рукавице” и “Нигде нема те” ове ауторке су међу првих десет најчитанијих. Убедљиво најзаступљенија на овој листи је Лусинда Рајли, најпре са романом “У сенци маслине”, потом са “Девојчица на литици”, али и њен серијал “Седам сестара”, пре свега седми, други и шести део су међу првих петнаест најтраженијих у библиотеци, као и њене књиге “Светло у прозору” и “Љубавно писмо”.

На овом списку су још и књиге “Сестре Тоскане” Лори Нелсон Спилман, “Венецијанска маска” Розалинд Лејкер, “Драги Џони” Николаса Спаркса, као и роман “Не дам те” Весне Дедић.
С. П.
ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ ЈАДРА – С обрамицом кроз векове

СЕРГЕЈ ЋЕТКОВИЋ ПОСЛЕ КОНЦЕРТА У ЛОЗНИЦИ – Мој осмјех говори све

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )