ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА – Игром растерали кишне облаке

ЗАВРШЕН ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА – Игром растерали кишне облаке

Пети фестивал фолклора „Миодраг Миша Сперњак“, чији домаћин је КУД „Караџић“, завршен је вечерас свечаним програмом у амфитеатру Цркве Покрова Пресвете Богородице. Завршница смотре ипак је уприличена на отвореном, како је раније и планирано, али до последњег тренутка било је неизвесно да ли ће и овај део манифестације бити у Вуковом дому културе јер су кишни облаци претили да покваре намеру организатора.

Била је ово прилика да се свим гостима из иностранства, ансамблима из Бугарске, Словачке и Пољске, као и фолклорном ансамблу „Извор“ из Ваљева, који се прикључио завршном концерту, уруче захвалнице за учешће на фестивалу, али и да Лозничани још једно вече проведу у добром расположењу и уживању у занимљивим кореографијама играча.

Подсећамо да је прве вечери програм отворен у Вуковом дому културе, а да је синоћ настављен у Кур-салону у Бањи Ковиљачи. Током данашњег дана учесници фестивала посетили су Тршић и на Саборишту приредили краћи програм, а са домаћинима ће се поздравити сутра.

Фестивал који носи име по дугогодишњем истакнутом члану КУД „Караџић“ и кореографу Миши Сперњаку подржали су градска управа и Туристичка организација града Лознице.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – И даље више од 200 новозаражених дневно

НА СКУПУ СЛИКАРА – Дрина као вечна инспирација

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )