САОБРАЋАЈНЕ ДОЗВОЛЕ И РОК ВАЖЕЊА – Проблеми и на граници

Изменама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила које су ступиле на снагу пре две године, саобраћајне дозволе се више не мењају, постају трајне. Међутим, они који су пре тога регистровали аутомобиле, морају да обрате пажњу на датум који је уписан поред слова Х јер ту пише када истиче саобраћајна, која је пре измене Правилника важила седам година. Надлежни појашњавају да то што је неко регистровао аутомобил, нема никакве везе са трајањем саобраћајне дозволе, уколико је извађена пре седам година, треба је заменити.

Ко је мењао саобраћајну или је добио после почетка 2020. године, на њој су као рок важења уписани дан и месец када је издата, а као година до када траје, уписано је 9999, што значи “трајно”. Предлог је био да на том месту стоји знак бесконачно, али он не може да се користи јер га компјутерски систем не препознаје. МУП Србије је раније препоручио власницима саобраћајних дозвола које имају уписан рок важења, да ради неометаног коришћења возила у иностранству након истека рока важности дозволе, постојећу дозволу замене за трајну.

Они који немају трајну саобраћајну дозволу, обавезно требада провере датум јер, уколико је истекла, а кренули су на пут ван граница наше земље, може бити проблема приликом изласка. Наиме, полиција у Северној Македонији већ обраћа пажњу на наша возила која пролазе ка Грчкој са троцифреним или четвроцифреним бројевима на регистарским таблицама, а који почињу са 10, 11 или 12. Казна за овај пропуст је 50 евра.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ, ЛОЗНИЦА – Никада мање незапослених

УЛТРАМАРАТОН УЗ ПОДРШКУ КРУПЊА – Трчи за дечака са Космета

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )