У ЉУБОВИЈСКОМ СЕЛИМА ЗБОГ СУШЕ СВЕ МАЊЕ ВОДЕ – Снабдевање водом за пиће цистернама

Дуготрајна суша на подручују Општине Љубовија довела је до недостатка воде за пиће на сеоском подручју. Мештани све теже обезбеђују воду за пиће и хигијену, а нема је довољно ни за напајање стоке јер је велики број сеоских водовода и извора пресушио. Проток воде у водотоковима другог реда је значајно смањен и испод је биолошког минимума. Због тога је Штаб за ванредне ситуације Општине Љубовија упутио захтев за помоћ Републичком штабу за ванредне ситуације. Тражио је да се на располагање ставе две цистерне за снабдевање водом за пиће. Помоћ је стигла, цистерне Војске Србије одмах су укључене у снабдевање сеоског подручја водом за пиће. Вода је допремљена мештанима у Горњим Кошљама, Доњој Оровици, Дрлачама, Драбићу, Грачаници, Дубоком, Цапарићу, Грчићу, Рујевцу. Вода за пиће биће допремљена цистернама и у друга места, ако то буде било потребно.
Општински Штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да воду из градског водовода рационално користе, односно да је не употребљавају за заливање дворишта и башта, прање аутомобила, пуњење базена, јер ће, како кажу, само у том случају снабдевање водом за пиће бити сигурно.
В. Ст.
ПРОЧИТАЈТЕ И…

“ОКО СОКОЛОВО” ПОСЛЕ МЕСЕЦ ДАНА – “Очишћене” улице

ПАСАРЕЛА НА МЕТИ ХУЛИГАНА – Полупана расвета

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )