ПАСАРЕЛА НА МЕТИ ХУЛИГАНА – Полупана расвета

ПАСАРЕЛА НА МЕТИ ХУЛИГАНА – Полупана расвета

Прелаз за пешаке, односно пре две године постављена пасарела изнад пруге у близине железничке станице, поново се нашао на мети хулигана. На више места недостају металне решетке постављене на платформи за одвод воде приликом падавина, а то некоме очигледно није било довољно па је полупана и готово комплетна расвета на пасарели.

Непуних пола године од монтирања пасарела се нашла на мети хулигана који су однели више алуминијумских решетака, намењених за одвод кишнице, које се налазе по средини платформе којом иду пешаци. Сада се то поновило уз оштећење електрорасвете па су на оба улаза поставаљене црвене траке као знак да пасарела није за употребу, али их је неко покидао.

– После редовног обиласка пасареле утврдили смо оштећења на расвети. Евидентно је да ју је починилац намерно уништио, као и да су однети решеткасти делови пасареле. Дат је налог КЈП ‘’Наш дом’’ да то среди и оно је одмах наручило  нове решетке за под пасареле, а наложено је да се замени и оштећена расвета. Такође су предузете све законске мере и процедуре и поднете пријаве надлежним органима, односно полицији против НН починиоца. Чим стигну потребни делови,  верујемо  да ћемо врло брзо оспособити пасарелу. У овом моменту нисмо размишљали о видео-надзору, али ово је већ други пут да су однете решетке, сада је уништена и расвета и уколико то буде учестало покушаћемо да обезбедимо пасарелу на одговарајући  начин – казао је данас Никола Драгичевић, директор ЈП ‘’Лозница развој’’ за портал ЛН.

Постављање пасареле дуго су тражили мештани Лозничког Поља који до својих кућа морају да прелазе преко пруге. Град им је изашао у сусрет па је крајем фебруара 2020. постављен пешачки мост, односно пасарела, што је омогућило безбедан прелазак пешака преко колосека на прузи Шабац-Лозница. Међутим, многи и даље пругу прелазе преко шина јер неће, или не могу, да се пењу преко пасареле високе готово седам метара. Због неоговорних појединаца и они који би то хтели не могу безбедно преко ње јер су отвори на поду довољно широки да пропадне нога, а сада у ноћним сатима овде нема ни расвете. Очигледно да неко из чисте обести оштећује пасарелу, што потврђује циљано полупана расвета.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – После 22 недеље, поново више од 1.000 новозаражених

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ – Уградња соларних панела

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Slaviša 2 years

  Слабо се та пасарела користи, а баш ти мештани који су тражили њено постављање сад заобилазе ограду и пасарелу, а пругу прелазе као и раније. Требало би урадити дужу ограду са обе стране пасареле. Овако све џабааааа.

 • comment-avatar
  Srele 2 years

  Kako invalidi prelaze na drugu stranu?

 • Disqus ( )