ТЕШКА НОЋ У САКАРУ – Ватра је под контролом

Пожар који је јуче поподне избио у Сакару код Малог Зворника под контролом је ватрогасних екипа које се максимално залажу да се не прошири на оближње куће. Како је сапштио МУП, посао им је отежавао неприступачност терена и ветар. Ангажовано је 15 ватрогасаца са шест возила али су услови приморавали припаднике Сектора за ванредне ситуације да пешке са напртњачама гасе пожар. Чланови ватрогасно-спасилачких јединица из Малог Зворника, Лознице, Љубовије и Крупња отклонили су опасност да се пожар прошири на објекте и спасили шест домаћинстава.

На терену су ангажовани и радници „Србија шума“ и „Електродистрибуције“, који су борећи се да сачувају далеководе у једном моменту јуче били опкољени ватром, али су успели да је угасе и неповређени наставе даље. Далековод за Велику Реку је уништен па су током ноћи мењане бандере, а због тешког терена свака је изношена на раменима. У неким деловима мештани су остали без струје, али је напајање обезбеђено из правца Љубовије. Председник општине Зоран Јевтић каже да је од јутрос стање знатно боље и да очекује да ће током дана и електро-мрежа бити враћена у првобитно стање.

– Док не видим да више нигде нема дима не могу се смирити нити рећи да је опасност прошла. Сви смо од јутрос ту и надам се да изненађења неће бити. Људи су се од јуче поподне максимално ангажовали и заједно смо успели да спречимо катастрофу и знатно веће последице. Током ноћи су се спорадично појављивале ватре, било је густог дима, али, на срећу, ветар је престао па је и то олакшало спречавање проширења пожара. Надамо се да ће ово током дана све престати, али ће ватрогасци дежурати током целог дана и наредне ноћи за сваки случај. Очекујемо да ћемо манифестацију „Дрина је смисао живота“, планирану за долазећи викенд организовати без оптерећења и да ће ова недаћа остати још данас иза нас – рекао нам је Јевтић.

Према причама мештана и људи ангажованих на сузбијању пожара, било је веома ризично а дим и ватра су се ширили на све стране према врху брда изнад пута Зворник-Љубовија. Сада је знатно боље стање захваљујући доброј организацији и сарадњи мештана са ватрогасцима и радницима „Електродистрибуције“. Према незваничним проценама изгорело је више хектара шуме, али ни један живот није био угрожен нити је страдало и једно домаћинство.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АУТО–МОТО УДРУЖЕЊЕ ЛОЗНИЦЕ – Помоћ цркви у Јадранској Лешници

ЛОЗНИЦА ОДИГРАЛА ГЕНЕРАЛКУ – Нови Сад успешнији

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )