У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Стигла „јача“ струја

У ДОЊЕМ ДОБРИЋУ – Стигла „јача“ струја

Дуго најављивану нормализацију снабдевања електричном енергијом у делу Mесне заједнице Доњи Добрић, познатом и као Добрића поље, житељи овог села коначно су и дочекали тако да више не морају комбиновати када ће укључити један, а када други уређај због недовољног напона. До њихових кућа стигла је нова електролинија, постављене су бетонске бандере и такозвани „сноп“ кабл који им сада обезбеђује подједнак напон струје без обзира на то да ли су у исто време укључили бојлер и веш машину, телевизор и прекупач или шпорет и фен за косу. Ово је потврдио и председник Савета месне заједнице Јеленко Симић објаснивши да су остала још два домаћинства са друге стране главног пута, до којих ће у наредном периоду такође бити доведена струја са новопостављене линије.

– То је технички изводљиво и ускоро ће бити завршено тако да ће у овом насељу сви имати стабилно снабдевање. У међувремену, овде је постављен 21 бетонски стуб, око 800 метара „сноп“ кабла и њиме напојено пет домаћинстава. До преостала два домаћинства струја ће такође бити доведена са ове нове линије – каже Симић и истиче да је у последњих пет година, уз подршку града и „Електродистрибуције“, значајно побољшано снабдевање струјом и повећана електроенергетска ефикасност у целом селу.

Он подсећа да је 2017. године урађена мрежа у дужини од 1.600 метара у засеоку Поље, а наредне године још 1.400 метара од Ћосића моста до Страже, док је 2019. нова мрежа од трафостанице код фудбалског игралишта стигла до Пурића мале у дужини од 2.400 метара.

– Прошле године урађена је мрежа у Улици Селимира Спасојевића и делу засеока Слатина у дужини од око 2.700 метара. Ето, управо ових дана урађен је и преостали део мреже у засеоку Поље у дужини од око 500 метара. На свим тим деловима су постављени бетонски стубови и „сноп“ кабл, а у плану је да до краја године радови буду изведени и у Улици Вука Караџића, у центру села. Сигурно ће се наставити и убудуће  са  радовима на побољшању квалитета електроснабдевености потрошача. Међутим, проблеми с недовољним напоном се јављају у појединим деловима села и поред урађене реконструкције мреже, као и проблем честог нестанка струје у централном делу села, али, како су ми објаснили надлежни из дистрибуције, то је проблем на  далеководу и није само у Доњем Добрићу већ и у суседним месним заједницама које се напајају са њега. Не сумњам да ће стручна лица „Електродистрибуције“ наћи начина да реше и те постојеће проблеме и да није далеко дан када ће грађани Доњег Добрића имати веома квалитено снабдевање електричном енергијом у целом селу – поручује председник месне заједнице.

С. П.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КАКО УШТЕДЕТИ СТРУЈУ? – Придржавати се савета стручњака

НАРЕДНОГ ВИКЕНДА – Бајкери дочекују “YU групу” и “Јагоде”

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )