ВРЕМЕ – Три наранџаста аларма

На подручју западне Србије на снази су три наранџаста метео аларма. Најпре због високе температуре током већег дела дана, а потом због грмљавине и обилне кише, више од 20 литара по квадратном метру у року од три сата.

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорења и због високе температуре, али и на временске непогоде које поподне, увече и током ноћи могу погодити, највероватније север, запад и југозапад Србије.

У току дана на подручју Лознице и суседних општина температура ће се кретати изнад 30 степени, до 33 Целзијуса, а индекс УВ зрачења биће висок – седам. Нестабилно време које ће уследити може донети интензиван пљусак, град и јак, олујни ветар током пљуска.

Сутра ће температура пасти испод 30. подељка на Целзијусовој скали, највиша дневна биће 29, а биће могући и пљускови. Четвртак задржава исту температуру уз мало и умерено облачно време, а у петак ће у најтоплијем делу дана бити 25 степени, уз променљиво облачно време. Субота ће бити мало и умерено облачна уз 26 Целзијуса.

Биометеоролошке прилике биће неповољне и данас за хроничне болеснике и осетљиве особе па је потребно да буду опрезне. Метеоропате могу осећати главобољу и реуматске болове и бити раздражљиве.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕМИЈЕРА МЛАДИХ ГЛУМАЦА – Лето уз „Шашаву бајку“

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници два и по пута више новозаражених

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )