МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОБИШАО  РАДОВЕ НА БРЗОМ ПУТУ – За две године  Лозница ближа  Шапцу

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ ОБИШАО  РАДОВЕ НА БРЗОМ ПУТУ – За две године  Лозница ближа  Шапцу

Деоницу будуће брзе саобраћајнице Лозница-Шабац, код Лешнице, посетио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заједно са  директором ”Коридора Србије” Александром Антићем и градоначелником Лознице Видојем Петровићем где су се уверили како теку радови. Упркос великој врућини, увелико се радило, а како је казао  Момировић, радови се ”изводе испред предвиђених рокова”.

Према његовим речима, уговорни рок обавезује да саобраћајница буде урађена до септембра 2025. а азербејџанска компанија ”Азвирт” обећала је председнику Србије да ће је завршити годину дана пре и како до сада теку радови реално је да то буде реализовано.

– Ово је један од десет ауто-путева и брзих саобраћајница које реализујемо у Србији у околностима када траје рат на територији Европе. Објективно, пред нама је велика криза, велики изазови ће доћи на јесен и зиму, ми смо показали да знамо да се носимо са таквим ситуацијама, али ће бити и за нас изазов како да обезбедимо одрживу потрошњу енергената. У таквим околностима ни на једном пројекту на територији наше државе нисмо обуставили радове. Лозница више неће бити исти град када урадимо ову саобраћајницу, перспектива ће бити другачија, створиће се предуслови за озбиљан раст економског стандарда свих људи на овој територији.  У околностима изазовним за цео свет, а поготово Европу, нећемо одустати од борбе да наши људи живе боље и да стандард порасте – казао је Момировић.

Директор ”Коридора Србије” каже да је овај пројекат на подручју Лознице добар пример одличне сарадње и синергије и сви радови се одвијају у складу са плановима и зацртаном динамиком која је обећана председнику Србије.

– Радимо на осамнаест километара на подручју Лознице, овде на градлишту само данас је око 170 људи са 130 возила механизације, а радови се одвијају на насипу будућег брзог пута. Брза саобраћајница од Шапца до Лознице биће готова у септембру 2024, што је апсолутно оствариво. Радови на осталим деоницама одвијају се изузетно добро, траса ауто-пута Рума – Шабац отворена је на свих двадесет километара, а и за тај део пројекта смо испред рока за завршетак. Мост преко Саве је кључни објекат на читавој траси, ту смо са реализацијом на 88 одсто, што је изузетно добро, више од пола године пре рока – казао је Антић и нагласио да остаје обећање да ће деоница ауто-пута од Руме до Шапца, са мостом, бити пуштена у саобраћај у септембру 2023. године.

Петровић је казао да је ова саобраћајница изузетно важан пројекат за развој Лознице, Подриња и овог краја наше земље и да се и поред изузетно сложених времена радови одвијају по утврђеној динамици.

– Сви пројекти који се финансирају са централног нивоа реализују се на територији Лознице. Ниједан пројекат не касни и није ни привремено обустављен – рекао је он и истакао захвалност држави, председнику, влади и другима на свему што чине како би се сви пројекти окончали и ”у овај део западне Србије живот вратио на велика врата”.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић озваничио је средином фебруара у Мачванском Прњавору почетак изградње брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, која је део пројекта Рума-Шабац-Лозница. Он је рекао да је вредност комплетног пројекта, Рума-Шабац-Лозница, 467,5 милиона евра, са укупно 56 објеката и два важна моста. Посао је поверен азербејџанској фирми “Азвирт”. Иначе, брза саобраћајница  обилазиће сва насељена места.  Са десне ће, казао је тада Вучић, остати само Табановићи и Штитар, а са леве Мајур, Слепчевић, Дуваниште, Петловача, Рибари, Прњавор, Ново Село, Лешница, Јелав и Липнички Шор, траса пута ићи ће ближе реци Дрини и завршиће се у Лозничком Пољу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОШ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ – У друштву великана

ТОКОМ ВРЕЛИХ ДАНА – Предузмите превентивне мере

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )