ЗАВРШЕН ЕКОЛОШКИ КАРАВАН – Зелена идеја у Лозници

Еколошки караван ”Зелена идеја” завршио је јуче свој пут по сеоским срединама Лознице у којима је посетио ученике основних школа. Према речима Бојана Лучића, координатора Канцеларије за младе, Лозница је први град у Србији домаћин оваквог еколошког каравана.

– Више од 430 ученика учествовало је у овом пројекту и од њих смо добили много корисних информација јер они живе у тим местима, виде проблеме и помоћи ће нам да неке од њих решимо. У септембру, када се ђаци врате у школске клупе, кренућемо спровођење пројекта пуним капацитетом уз подршку школа, јавних предузећа ”Наш дом” и ”Лозница развој” и градске управе. До сада смо одржали 18 радионица, а она одељења која нису до сада нису обухваћена, биће на јесен пошто ћемо рад наставити до краја године. Након тога, ученици ће имати улогу ”еко амбасадора” у својим школама – каже Лучић.

Он истиче да су пројекат одлично прихватили родитељи ученика и локална заједница, а јавило се и неколико привредника који желе да се укључе па на крају очекује видљиве резултате.

Пројекат подржавају Министарство омладине и спорта и Град Лозница.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СТРЕЉАШТВО – Злато за лозничке Соколове

КРОВНА ОРГАНИЗАЦИЈА МЛАДИХ СРБИЈЕ – Постани предузетник – предузетница

НОВО – Преузми бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Прати нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )