У СУСРЕТ ЛЕТУ – Концерт младих талената

Музичка радионица „Бим бам“ и Центар за културу „Вук Караџић“ приредили су синоћ у Вуковом дому културе програм под називом „Овако се слуша концерт“. Реч је о годишњем концерту на којем су свирали млади таленти, деца која похађају часове клавира и виолине, а од којих су неки већ освојили и прве награде на музичким такмичењима и фестивалима.

– Када смо основали школу пре три године имали смо два ђака на виолини и четири на клавиру, а данас се на концерту представља 35 извођача. Идеја нам је била да радимо с малом децом, узраст до седам или осам година, на један сасвим другачији начин који подразумева игру. Нисмо ни слутили да можемо имати овако добре резултате. Неки свирају тек два или три месеца, а неки су са нама скоро годину дана. Међутим, правило је да вечерас сви имају право да греше. Лепо је ако не погреше, али, ако се то и деси, сви ће добити подједнак аплауз од публике. Битно је да заједно свирамо и уживамо у музици – каже Марија Петровић, професорка клавира и руководилац школе.

Поред музичког програма, на концерту су млади виолинисти и пијанисти показали како се извођач понаша на сцени, како излази пред публику, али и како одлази са сцене. Била је ово прилика да публика и учесници заједно покажу како се музика слуша и како се прати концерт класичне музике.

Програм је приређен дан уочи почетка лета, али и Светског дана музике, који се обележава 21. јуна, а који је установљен 1982. године.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРОТЕСТНА ВОЖЊА МОТОЦИКЛИСТА – Да буду безбедни на друму

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Дуплиран број новозаражених

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )