У СЕЗОНИ НАБАВКЕ ОГРЕВА – Угља скоро ни за лек

Из лозничког Удружења пензионера ових дана телефоном обавештавају своје чланове који су планирали куповину угља на рате преко ове организације да је тренутно у понуди остао само угаљ „миљевина“ и да је за све друге врсте скоро извесно да их неће ни бити. Сви они који су поручили „сушену колубару“, или замену за њу, угаљ „станаре“, као и потрошачи висококалоричног угља „бановићи“, треба да се определe да ли желе у замену угаљ „миљевину“ или да им се врати до сада одбијени новац од пензија.

Како кажу у удружењу, потпуно је неизвесно шта ће се дешавати у летњим месецима и каква ће ситуација бити на јесен, када већина људи већ треба да има обезбеђен огрев, тако да су приморани да на овај начин обавесте своје чланове.

– Стовариште с којим сарађујемо послало нам је обавештење да због тренутне ситуације на тржишту угља не могу обезбедити планиране количине било које друге врсте сем „миљевине“, које и сада имају. Тај угаљ не одговара свима због калоријске вредности, па смо зато понудили могућност повраћаја новца јер не смемо на себе да преузмемо било какву одговорност – објашњавају у Удружењу пензионера.

Слично објашњене смо добили и на стоваришту које испоручује угаљ, уз потврду да је „миљевина“ још увек у редовној набавци, али да нико са сигурношћу не може очекивати до када ће и ње бити. Цена за тону је 16.000 динара и за сада је има, али, како наводе на стоваришту, количину коју добију испоруче за један дан.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА –  Повећан број прегледа

РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ – Шта плаћамо?

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )