У ИТАЛИЈАНСКОМ ПЕЗАРУ – Лозничанин отворио спортске игре

Лозничанин Младен Буразеровић, познат као једини српски самурај, отворио је недавно у италијанском граду Пезару, на западној обали Јадранског мора, спортске игре које је организовао национални Спортски савез Ацли (УСАЦЛИ). Ова двонедељна манифестација окупила је неколико хиљада учесника из целе Италије, који се баве различитим спортовима. Буразеровић је одржао семинар за каратисте, а уручено му је и национално признање за развој спорта у Италији. Поред тога, УСАЦЛИ и Свејапанска будо асоцијација (АЈБА), чије је седиште у Лозници, потписали су уговор о сарадњи.

Буразеровић каже да је почаствован позивом да отвори тако велику манифестацију, као и добијеним признањем, а задовољство је било и радити са тамошњим каратистима.

Иначе, УСАЦЛИ се бави промоцијом спорта у Италији и организацијом рекреативних спортских активности намењених свим узрастима и свим људима, без обзира на њихово физичко стање, а нарочиту пажњу поклања особама које су најизложеније ризицима од физичке и друштвене искључености. Циљ је побољшање квалитета живота, а пажња се поклања и деци и младима како због подстицања на физичку активност тако и због образовно-васпитне улоге спорта у друштву.

Н. Т.

Фото: Лична архива

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ФОТОГРАФИЈЕ ПАНТЕЛИЈЕ ИЛИЋА – Исцртано светлошћу

ЉУБОВИЈА У СУСРЕТ РЕГАТИ  – Кренуле пријаве

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )