ДОБРОВОЉНО ДАВАЛАШТВО КРВИ – Плакета „Електродистрибуцији“

Због изузетног доприноса омасовљавању добровољног давалаштва крви у прошлој години, лозничкој „Електродистрибуцији“ данас је уручена плакета „Широко срце“ коју додељује Црвени крст Србије. Како је рекла Весна Мелезовић, секретарка Црвеног крста у Лозници која је уручила плакету Драгану Ђокићу, председнку Синдиката овог јавног предузећа, време je да се укаже поштовање онима који учествују у свим акцијама добровољног давања крви у последњих двадесет година.

– За нас је ово леп тренутак, плакета ће нам бити подстицај да и убудуће организујемо акције давања крви – рекао је Ђокић, истакавши, да „Електродистрибуција“ – Лозница и њен синдикат сваке године најмање једном годишње у својим просторијама организују акцију добровољног давања крви којој се одазивају колеге из целе Србије и Републике Српске.

Ово признање уручено је у Вуковом дому културе у време одвијања  редовне акције добровољног давања крви коју сваког четвртка организује Црвени крст Лознице и Удружење добровољних давалаца крви „Др Миленко Марин“ у сарадњи са Институтом за трансфузију крви из Београда.

Горан Живанчевић, председник Извршног одбора овог удружења, позвао је грађане да се одазивају акцијама давања крви посебно у летњем периоду када традиционално долази до несташице крви. Најавио је и акцију прикупљања крви која ће бити организована последњег дана јуна када ово друштво обележава тридесет година постојања.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ИТАЛИЈАНСКОМ ПЕЗАРУ – Лозничанин отворио спортске игре

НА ЛАГАТОРУ – Почело купање

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу


Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )