ОДРЖАНА „СКОБАЉИЈАДА И ГУРМАНИЈАДА“ – Такмичење протекло без кише

Најава Републичког хидрометеоролошког завода о могућим обилним падавинама од скоро 50 литара по метру квадратном на подручју Малог Зворника није спречила одржавање 12. „Скобаљијаде и гурманијаде“, риболовно-туристичке манифестацији коју је успешно организовала Туристичка организација општине у сарадњи са Библиотеком „17. септембар“ и Клубом спортских риболоваца „Дринско језеро“, под покровитељством локалне самоуправе.

На риболовној стази поред Дрине окупила су се 94 такмичара у лову скобаља, а шест кулинарских екипа надметало се у припреми рибље чорбе, ловачког гулаша и војничког пасуља. Већина их је била из Србије, али су се одазвали и риболовци из других места у региону.

Најуспешнији у улову скобаља био је Жолт Сабо из Сенте са освојених 17.195 грам-поена, док је на другом месту Драган Илић из Зворника са уловом од 12.350 грам-поена а на трећем његов суграђанин Миодраг Јовић са 10.950 грам-поена. Они су награђени риболовним штаповима, пехарима, медаљама и дипломама. У оквиру „Гурманијаде“, екипа „Сидро“ из Зворника, припремила је најбољу рибљу чорбу, док су друго место освојили чланови кулинарског тима „Дринска штука” из Лознице. Најуспешнији у припреми чорбастог или војничког пасуља били су чланови екипе „Чича Глиша” из Брасине, а другопласирана је екипа „Митровић Дрина” из Малог Зворника. По оцени жирија, међу кулинарима најбољи гулаш припремљен на ловачки начин спремили су чланови Удружења „Незаборав” из Малог Зворника, а друго место припало је комшијском тиму „Регионална депонија” из Зворника. Они су као награду добили котлиће за кување, пехаре, медаље и дипломе, док због мањег броја учесника у кулинарском такмичењу овај пут није додељена трећа награда.

У оквиру манифестације приређен је и садржајан пратећи програм, изложба књига за децу и одрасле, изложба слика са малозворничке ликовне колоније, креативна дечја радионица – писање и цртање на тему ,,Дрина је у срцу“, наступ фолклорне секције Библиотеке ,,17. септембар“ и чланова удружења ,,Мина и Андреј“, као и традиционалне спортске игре.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАН ПОСЛЕ У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ – Бујица направила кањон

ПЉУСАК ИЗАЗАВАО ПРОБЛЕМЕ И У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ – Потопљен Ургентни центар

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )