ДАН ПОСЛЕ У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ СТЕПЕ – Бујица направила кањон

Фото:В. Петковић
Фото:В. Петковић

Последице јучерашњег невремена можда су највидљивије у Улици војводе Степе, једне од најстрмијих у граду, која од Бањске води ка Кличевцу. Киша која се сручила јуче претворила се у бујицу, а она је на путу ка зеленој пијаци носила све пред собом, углавном шљунак из Степине улице у којој још увек трају радови. Дан после овуда једино могу да иду пешаци, али опрезно као и теренска возила. Како рече један од људи са ове адресе – ’’На Месецу је равније’’.

У овој улици рађена је реконструкцији фекалног колектора због којег житељи овог дела града већ дуго имају проблеме. Како је својевремено речено у ЈП ”Водовод и канализација”, због честих хаварија санација овог колектора била је примаран посао на почетку године. Укупна дужина новопројектованог колектора је око 550 метара, а после завршетка главне трасе остало је да се повежу постојећи прикључци домаћинстава, а онда уради и кишна канализација после чега је требало да уследи асфалтирање улице. Грађани кажу да је канализација урађена, радило се на прикључцима, али посао није окончан и сада имају незавршену кишну канализацију  и разровану и бујицом уништену улицу.

– Радови у нашој улици почели су негде у новембру прошле године. Урађен је колектор, а онда су после завршеног колектора у јануару, фебруару, , долазили из’’Водовода’’ да раде прикључке. Нешто су копали, прикључивали цеви, углавном радови, колико знам, нису окончани. Јуче је оно невреме учинило своје, вода је јурнила низ улицу носећи шљунак све до дна. У послеподневним сатима су јуче биле овде две машине, багери, па су  шодер који је вода скинула на дно улице враћали, да нанесу на места где је однето највише. Сада улица изгледа још и добро каква је била у петак после кише. Колима се јуче није могло до кућа, данас врло тешко уз пажљиву вожњу и ризик, а и пешаци морају да пазе где стају. Пре овог невремена неких седам дана нисмо имали ни улично светло па смо морали да носимо лампе. Ми смо ваздушном линијом од градске управе и центра града на пар стотина метара, а овде су услови као да смо у некој недођији – каже Вељко Петковић који живи у овој улици, а јуче је снимио последице бујице.

Данас су људи на нижим котама избацивали шљунак који је ушао у њихова дворишта или се ’’упаркирао’’ пред капијама. Показали су и отворе кишне канализације који су затрпани шљунком тако да не могу да приме ни кап воде, а камоли јучерашњи потоп.

– Ваљда ће после овог јада неко доћи да коначно уради кишну канализацију, а онда и асфалтира улицу да све изгледа као да смо стварно у 21.веку. Уколико ураде асфалт, а не оспособе кишну канализацију ето нама нових мука. Само да се док надлежни не ураде што је до њих не понови јучерашње невреме јер је оно било страшно – каже један старији житељ улице док лопатом избацује шљунак из авлије, а други добацује да им је сада улица као нека ’’украјинска’’ после бомбардовања или проласка тенкова.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Хуманост

КОНЦЕРТ ЗА ПАМЋЕЊЕ – Два сата музичке нирване

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )