НЕВРЕМЕ У ЛОЗНИЦИ – Поплављене улице и подруми

Велике проблеме направило је данашње невреме које је око 13 часова погодило Лозницу. Пљусак који је са повременим слабљењем трајао до око 15 сати направио је колапс на градским улицама где су  у неким моментима услови били пре за употребу амфибија него аутомобила. Све то дешавало се у шпицу када се велики број грађана враћа кућама са посла па је требало много стрпљења да се савладају поплављени коловози и саобраћајна гужва.  

Према подацима лозничке хидрометеорлошке станице киша је почела око пола дванаест, праћена повременом јаком грмљавином од слабог до јаког интезитета.

Око  13 часова је наишао јак пљусак који је са промењивим интезитетом  трајао наредна два сата. До 13 сати је пало око 9,3 литра по метру квадратном, али је после тога кренуо снажан пљусак па је процена из лозничке станице  да је било око 30 литара до престанка невремена. Велике количине воде није могла да прими Штира која је на неким местима изашла из свог првог корита, а многе улице и у самом центру града  биле су поплављене јер кишна канализација није могла да прими толику количину воде која се сручила за кратко време.

У вишим деловима Лознице бујица се сјурила низ улице, а у неким зградама станарима су поплављене подрумске просторије. Такав случај је у Булевару Доситеја Обрадовића у улазима 56, 73, 75, где је заједно  са кишном избила и фекална канализација. Неки су сами покушали да избаце воду из подрума користећи канте и друге посуде, али је то Сизифовски посао и до доласка цистерне надлежног предузећа неће бити много вајде. Други су се снашли па нашли пумпе за избацивањеводе.

Иначе, Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на временске непогоде са градом и обилним пљусковима за 10. и 11. јун. Пљускови и грмљавине који се очекују данас и сутра локално ће бити праћени градом, јаким ветром и већом количином падавина за кратко време. Понегде се очекује од 30 до 50 мм кише за 24 сата, локално и више са већом вероватноћом на западу, југозападу и у централним крајевима. Издато јеи  упозорење да се током викенда, 11. и 12. јуна, умерени и већи порасти водостаја очекују се на сливу Јадра, Љубовиђи и Колубари са притокама, на Западној Морави, Бјелици, Моравици, Ђетињи, Ибру, на Јужној Морави са притокама са могућношћу приближавања упозоравајућим нивоима. На мањим бујичним водотоцима на овим подручјима могућа су краткотрајна локална изливања.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

УПРАВО – Поскупело гориво

ВЕЧЕ С ФЕЂОМ ШТУКАНОМ – Граница је само на мапи и у глави

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Milorad jovanovic 1 year

    Kakvo nevreme,nema kanalizacije

  • Disqus (0 )