ЗБОГ СМРТИ ДЕЧАКА – Доктор осуђен на три године затвора

После више година судског процеса, др Добривоје Бојанић, ортопед лозничке Опште болнице, осуђен је неправоснажно на три године затвора и добио забрану пет година бављења лекарским послом на основу пресуде већа Основног суда у Шапцу судије Татјане Илић у предмету који се води због смрти дечака Раденка Никодиновића (8) из Козјака. Још два лекара из Београда, која су била оптужена у овом предмету, ослобођена су. Пресуда тек треба да стигне свим странама, укључујући и ОЈТ у Шапцу, које поступа у том предмету, а отац покојног дечака, Милан Никодиновић каже да је разочаран и потресен оваквом пресудом на коју је чекао годинама и у том периоду преживео најтеже дане по губитку сина.

– Шокиран сам и не могу ово да прихватим као реалност. Завршница суђења била је за мене мучна, пре свега прича осуђеног лекара. Пред очима су ми се вратиле све оне слике од тренутка Раденковог пада с тобогана, преко његовог третмана у болницама, до трагичног саопштења у Београду да је преминуо од сепсе. Јасно ми је да се неко брани, али не могу да верујем у такве измишљотине којима нам је лекар само нанео додатну бол. Он се бранио речима да је све радио по правилу и да нам је указивао на неке детаље, што је мучно звучало. Сматрам да је казна блага и очекујем да се ОЈТ обавезно жали. Утрврђена је одговорност, дакле, за смрт детета, па и казна мора да бите у складу са тим. Као оштећени, одмах по добијању пресуде у писаном облику поднећемо жалбу, а не сумњам да ће и друга страна исто учинити – каже отац преминулог дечака.

Адвокат окривљеног, Цветко Марић, такође нам је потврдио да ће по добијању пресуде одлучити у ком смеру ће ићи даља одбрана.

– Наравно да ће бити уложена жалба. Пресуда је објављена, није још достављена, те на основу изреке и образложења ћемо видети у ком правцу ће бити жалбени разлози – рекао нам је Марић.

Подсећамо да је др Бојанић, у међувремену, и од Лекарске коморе добио забрану бављења ортопедијом две године, која му је истекла, али га управа Опште болнице није вратила на Одељење ортопедије, већ је распоређен да обавља послове статистике.

Осмогодишњи Раденко Никодиновић преминуо је после, како тврде његови родитељи неадекватне лекарске помоћи у Лозници, а тадашњој трагедији (2. октобар 2016. године) претходила је безазлена дечја игра, када је мали Раденко пао са тобогана и поломио руку, а касније, због сепсе која се проширила преминуо у Београду.

С. П.

Прочитајте и…

ЗБОГ СКОКА ЦЕНА – Подрињци се сналазе за куповину

ОВИХ ДАНА – Сагоревање

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )