ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА -У болници нема ковид пацијената

По први пут од почетка епидемије у нашој земљи, на Kовид одељењу лозничке Опште болнице нема ниједног пацијента на лечењу. У претходних седам дана у Тријажној амбуланти лозничког Дома здравља  „Др Миленко Марин“ прегледано је 158 пацијената са акутним респираторним тегобама, од којих се 84 јавило први пут са симптомима који могу указивати на ковид инфекцију, остало су били контролни прегледи. Служба за радиолошку дијагностику Опште болнице примила је 14 пацијената, а код једног откривена је једна упала плућа. На додатни преглед код инфектолога упућено је тринаест пацијената а у амбуланти Инфективног одељења укупно је прегледано њих 67 од којих 25 први  пут. У претходних седам дана на ковид су тестиране 333 особе.

Иначе, Одлуком Министарства здравља, због драстичног смањења броја оболелих од ковида којима је неопходно болничко лечење, пацијенти заражени коронавирусом лечиће се само у ковид болницама у Новом Саду, Батајници и Крушевцу. То значи, да ће они пацијенти који који су смештени у другим установама као што су –  клинички центри у Нишу и Крагујевцу и опште болнице, остати у њима до отпуста а нови који буду захтевали лечење биће упућивани у ове три ковид болнице. Ковид амбуланте при домовима здравља и даље ће радити.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Заклетва

ЛОЗНИЧКО ПОЗОРИШТЕ – Реприза “Неопрезног радозналца”

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )