КУД „ФРУЛА“- Спремни за „Распевано пролеће“

„Распевано пролеће“, 19. међународни фестивал фолклора, организатор ове смотре КУД „Фрула“ из Липничког Шора дочекује спремно, и, како каже уметнички руководилац фолклорног ансамбла Драган Пуљезевић, програм ће бити садржајнији него икад. Трајаће од 10. до 12. јуна и одвијаће се у Липничком Шору, Лозници и Бањи Ковиљачи.

– Очекујемо више од десет фоклорних ансамбала из Тузле, Богатића, Велике Дренове, Сланкамена, Шапца, Брчког, Клења, Нових Бановаца, Обреновца, као и комшије из Крупња и Бање Ковиљаче. Програм ће почети 10. јуна у Липничком Шору дочеком гостију, концертом и дружењем играча у ОШ „Свети Сава“. Субота је планирана за дефиле, који ће почети у шест сати предвече на шеталишту у Лозници где ћемо и озваничити почетак фестивала програмом испред Вуковог дома културе. Завршница је у недељу у Бањи Ковиљачи, уз дефиле и концерт у амфитеатру Цркве Светих апостола Петра и Павла. Почетак концерта је у седам увече – најављује Пуљезевић.

Манифестацију подржавају Град Лозница, Центар за културу „Вук Караџић“ и Туристичкка организација града Лознице.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРВА ТРКА „СТАЗАМА ВУКА КАРАЏИЋА“ – Пријављено више од 200 учесника

НСЗ: ЈАВНИ КОНКУРСИ – Одзив већи него икада

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )