ФУТСАЛ: ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА ПРВЕ ЛИГЕ – По круну у Београд

Хоће ли овај дан бити уписан у историју лозничког спорта зависиће, пре свега, од играча КМФ Лозница град који данас у пет сати, у Београду, играју трећу утакмицу финала плеј-офа Прва лиге са тамошњим ФОН-ом. Зелено-бели у главни град иду да се крунишу другом, шампионском круном, после недавног освајања Купа Србије.

Прве две утакмице одигране су на паркету ”Лагатора”, Лозница је у обе победила па са великом предношћу иде на тешко гостовање тако да је противник тај који треба више да стрепи. У првом финалном мечу Лозница је доминирала и добила га са 4:0, али на терену није било тако лако како резултат говори. Други меч донео је далеко тежи посао, ФОН је одиграо неупоредиво боље него претходни пут, а Лозничане је сустигао умор па су се добро помучили да забележе и другу победу, која је на крају била сасвим довољно убедљива – 3:1. Данас се може очекивати офанзива ФОН-а. Домаћи више немају куд, морају да иду на победу, играју на свом терену и уз подршку својих навијача. У ”Лагатору” се могло видети колико здушна подршка са трибина може да помогне играчима и да их понесе.

– Увек је лепо када се игра пред  пуним трибинама и када имаш подршку навијача. Можда је то и пресудило у другој утакмици финала када се ломило и могло да превагне и на једну и на другу страну. То нам је много значило и надам се да ће и следеће сезоне на свакој утакмици бити таква атмосфера – каже Данило Костић, играч Лознице.

Он је свестан да је ФОН играо много боље у другој утакмици, али сматра да је то како је текао тај меч добро за његов тим.

– Требала нам је једна овако тешка утакмица у којој смо видели да можемо да се носимо са таквим проблемима и када не играмо њабоље и када су уморни и глава и тело и да можемо да превагнемо на нашу страну. Очекујем још тежу утакмицу у Београду, они немају простора за грешку, мораће да ризикују и да траже победу. Пред њиховим навијачима ће бити, вероватно, и агресивнији, али спремни смо на све, одморили смо се и очекујем победу, да ово првенство приведемо крају – каже Костић.

Никола Матијевић, играч на чије се поготке рачуна, каже да финале изискује одговрону и борбену игру, а друге екипе у утакмицама са Лозницом играју са додатном снагом и мотивацијом. Он наглашава и да је плеј-оф сасвим другачији од првенства и да су сви учесници играли боље јер се врхунац форме темпирао управо за крај.

– Очекујем да ћемо одиграти добру утакмицу. У првој се видела наша огромна жеља, ортворили смо је на прави начин и направили добар резултат. у другој се осетио притисак и умор и било је тешко. Сада очекујем најбољу утакмицу зато што треба да будемо најопуштенији – играмо за освајање лиге, водимо са 2:0 и немамо разлога да не одиграмо на прави начин – уверен је Матијевић.

Он наглашава и да је бтино само да се зелено-бели не уплаше успеха.

Најмлађи у екипи Лознице Ђорђе Ракић из утакмице у утакмицу показује да може равноправно да се носи са доста старијим и искуснијим противничким играчима, али и са пртиском одговорности.

– После две добијене утакмице, најтеже у сезони, лакше нам је и моћи ћемо растерећеније да уђемо у меч, али не смемо се опуштати до самог краја. Домаћи терен може да донесе много тога, видели смо то и на прве две утакмице где нам је подршка публике много помогла – указује Ракић, који такође не сумња у повољан исход завршнице плеј-офа.

Утакмица у Београду почеће у пет сати поподне, а клуб је организовао и бесплатан превоз за навијаче.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

КУД „ФРУЛА“- Спремни за „Распевано пролеће“

НСЗ: ЈАВНИ КОНКУРСИ – Одзив већи него икада

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )