ГО ССП О МЕДИЈСКОМ КОНКУРСУ – Шта плаћају грађани Лознице?

Градски одбор Странке слободе и правде (ГО ССП) поводом недавно завршеног медијског конкурса истиче у свом саопштењу да, из године у годину, локална власт новац грађана Лознице додељује оним медијима које користи као продужену руку своје власти. Комисија у којој годинама нема ниједног члана из три професионална и једина релевантна удружења новинара УНС-а, НУНС-а и Локал преса највише новца доделила је медијима који некритички, дириговано, извештавају само о активностима локалних  челника, без иједног секунда истраживачког професионалног приступа горућим темама од јавног интереса.

ГО ССП верује да и у тим медијима, који су под директним утицајем локалне самоуправе и СНС, има новинара који би, да нису под притисцима и претњама, радили високо професионално свој посао на начин на који то раде „Лозничке новости“ медиј који година на конкурсима у граду добија најмање средстава, а уствари реч је о најутицајнијем и најпрофесионалнијем медију у Лозници.

Забрињавајући је и податак да је значајна сума новца на конкурсу у граду отишла медијима изван Лознице. Само летимичним увидом у рад медија, којима су комисија и наша локална сaмoуправа доделиле новац грађана Лознице, видимо да је реч о крајње политички обојеним, непрофесионалним медијима који су уствари  огласна табла СНС које она користи како би се неистинама разрачунала са својим противницима и неистомишљеницима.

ГО ССП сматра да локални медији не би смели да буду огласна табла Српске напредне странке или њених симпатизера, нити простор за рекламу политичарима на власти коју, под синтагмом „јавни интерес,“ плаћају грађани Лознице из свог џепа – наводи се у саопштењу ГО Странке слободе и правде.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САРАДЊА ЧЕШКЕ И СРБИЈЕ – Смањити ризик од катастрофа

ФУТСАЛ: ФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА ПРВЕ ЛИГЕ – Вечерас за другу победу

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )