ОДЕЉЕЊЕ ИТ СМЕРА У ГИМНАЗИЈИ – Знање боље него икада

Од тридесет девет ученика колико се пријавило на смер информацоне технологије (ИТ) лозничке Гимназије “Вук Караџић” за школску 2022/23. годину, пријемни испит који је одржан у суботу у овој школи, положило је њих двадесет пет. Како каже директор Дарко Несторовић, ученици су ове године показали завидно знање, боље него ранијих година.

– Задовољан сам интересовањем које је владало за овај смер као и показаним знањем. Нико није освојио максималних 240 бодова, али је њих осморо имало више од двеста, а има доста њих и са 170, 180 и 190 бодова. Захваљујући показаном знању имамо довољан број за формирање одељења од 20 ученика – напомиње Несторовић.

Кликом на слику отворите анкету

Као и прошлих година, коначна ранг листа биће утврђена после сабирања свих бодова, дакле, бодова освојених на пријемном испиту, успеха у основној школи и успеха на малој матури. Ко ће моћи да се упише на овај смер биће познато почетком јула када сви подаци буду у бази.

Иначе, ИТ одељење у лозничкој гимназији формирано је пре четири године на иницијативу Министарства просвете, за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику а који осим традиционалних гимназијских предмета имају и друге, попут програмирања, примене рачунара, базе података, веб програмирања. Циљ оваквог школовања је да се ученицима приближи дигитализација и њена примена у готово свим областима учења и рада. Ове године, школовање на овом смеру у лозничкој гимназији завршава прва генерација.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА ТАКМИЧЕЊУ У НОВОМ САДУ – Хору гимназије прва награда

ПОРОДИЧНА ШЕТЊА – Уживање за све узрасте

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )