НА ТАКМИЧЕЊУ У НОВОМ САДУ – Хору гимназије прва награда

Мешовити хор Гимназије „Вук Караџић“ освојио је прву награду на 19. републичком такмичењу хорова гимназија, средњих музичких и стручних школа Србије, које је у петак одржано у Новом Саду.

Према речима Дарка Несторовића, диригента и директора лозничке гимназије, конкуренција је била јака, а поред Лозничана, једино је још хор новосадске Гимназије „Јован Јовановић Змај“ освојио 98 бодова, од могућих сто.

– Резултати су нам данас саопштени тако да смо се пријатно изненадили. У нашој категорији прве награде су припале и хоровима Десете гимназије „Михаило Пупин“ из Новог Београда, која је освојила 94 бода, и Музичке школе „Петар Крањчевић“ из Сремске Митровице (92 бода), док је хор Нишке гимназије освојио другу награду са 89 поена – каже Несторовић.

Такмичење је одржано онлајн, што је подразумевало слање најсвежијих видео-снимака са новим хорским репертоаром, а сви учесници су изразили наду да ће се следеће године поново такмичити „уживо“, као и ранијих година.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )