ОД СУТРА – ”Слободна зона” у Лозници

Турнеја филмског фестивала ”Слободна зона”  сутра стиже у Омладински центар. Лозничани ће до петка моћи да погледају пет филмова, међу којима и победнички филм прошлогодишњег фестивала ”Професор Бахман и његови часови”. Овогодишњи фестивал осврт је на теме актуелне у свету, а турнеја ”Слободне зоне” девети пут ће гостовати у Лозници.

– Нас посебно радује то што је Канцеларија за младе Лозница један од партнера који је имао прилику да оствари ауторска права на више од 30 филмова који се и данас приказују током омладинских активности, акција, филмских вечери… Млади воле ову врсту филмова јер су потпуно различити од класичних блокбастера који се приказују у биоскопима и на ТВ каналима. Фестивал је временом добио пројекције за средњошколце, а неки од филмова постали су део образовних програма за младе који су фестивалу донели нову, будућу публику али и КЗМ нове волонтере. Кроз образовне програме и фестивалску турнеју, питања дискриминације, права жена и деце, превенција насиља, заштита животне средине, промоција људских права и друге теме, окупили су више од стотину волонтера који су наставили приказивати филмове као амбасадори ”Слободне зоне” и у својим школама – каже Бојан Лучић, координатор КЗМ.

Поред ”Професора Бахримана” лозничка публика моћи ће да погледа и филмове “Ја сам Грета”, “Забави је дошао крај”, “Мој тата хот дог”, и “Први снег”. Пројекције ће почињати у пола осам увече.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОДЛУКА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА – Јеротeј Петровић нови епископ шабачки

ОВИХ ДАНА – Чунак

НОВО – Преузмите бесплатну апликацију ЛН за iOS уређаје на App Store или бесплатну апликацију ЛН за андроид уређаје на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )