ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – После скоро четири месеца, недеља са више заражених

Од претпоследње недеље јануара број новозаражених у Мачванском округу сваке седмице био је нижи све до протекле када је порастао. Према подацима Завода за јавно здравље, од 9. до 15. маја у Мачванском округу је потврђено 38 узорака позитивних на коронавирус, седам више него прве мајске седмице.

Више позитивних узорака потврђено је у Љубовији, Богатићу, и у Малом Зворнику, у Лозници и Крупњу био је исти број новозаражених као и претходне седмице, а у Шапцу их је било мање. Владимирци и Коцељева нису имали новозаражених у последњих 14 дана.

На подручју Шапца потврђено је протекле недеље 18 позитивних узорака, један мање, у Богатићу седам, три више, у Лозници шест, Љубовији пет, четири више, и у Крупњу и Малом Зворнику по једах. Мали Зворник у првој недељи маја није имао новозаражених.

Број оболелих од ковида-19 у округу је мањи него пре седам дана, тренутно је 69 особа оболело, 22 мање него у понедељак 2. маја, а највише их је, уобичајено, у Шапцу – 37. У Лозници је 12 оболелих особа, пет мање у односу на претходни период, у Богатићу десет, Љубовији шест, једна више, Крупњу две, једна мање, и у Малом Зворнику и Владимирцима по једна. Коцељева више нема оболелих.

ЛН

ПРОЧИТАЈТЕ И…

АКЦИЈА У ЛОЗНИЦИ – Да пешаци буду видљиви

ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Дрински сусрети пензионера

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )