ГРАДСКО ВЕЋЕ – За пољопривреду 32 милиона

На данашњем заседању Градског већа у Лозници, којим је председавао градоначелник Видоје Петровић, донета је одлука о расписивању јавног конкурса за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима на територији града Лознице. Тиме, како се наводи у саопштењу из градске управе, практично почиње програм суфинансирања радова на изолацији фасада породичних кућа и стамбених зграда и уградњи соларних колектора за топлу воду који је прошле године као „пилот пројекат“ показао добре резултате.  

Кликом на слику отворите анкету

Градско веће је усвојило и програм мера за подршку у области пољопривреде и руралног развоја за ову годину за шта је у градском буџету планирано 32 милиона динара. Од тога је око 20 милиона намењено за набавку пољопривредних машина и опреме регистрованих газдинстава, заштиту усева од елементарних непогода и набавку ракета за свих девет аутоматских станица и осигурање, док је пет милиона динара одређено за подршку младима који се баве пољопривредном производњом и прерађивачком делатношћу.

На заседању Градског већа дата је сагласност на решење о избору пројеката за остваривање јавног интереса  у области информисања за ову годину.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

РУКОМЕТ (М): ПОСЛЕ ПОБЕДЕ ЛОЗНИЧАНА У ЋУПРИЈИ – На корак од Супер лиге

УСПЕХ ЛОЗНИЧКИХ ОСНОВАЦА – Три ученице три награде

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )