ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ – Изградња атлетског стадиона почиње ускоро

Градоначелник Видоје Петровић рекао је данас на пријему приређеном за играче КМФ Лозница град, освајаче Купа Србије у футсалу, да Град наставља да развија спортску инфраструктуру у Лозници. Он је подсетио да се градња Градског стадиона по УЕФА-4 стандардима ближи крају и навео да ће ускоро почети и изградња атлетског стадиона.

– Имамо изабраног извођача радова за изградњу атлетског стадиона и прва фаза би требало да крене за пар недеља. Његовом изградњом Лозница ће бити једини град у западној Србији који има атлетски стадион. Изабран је извођач радова и за изградњу спортске сале у Јадранској Лешници, а за две, три недеље очекујемо да буде расписан и тендер за изградњу сале за Гимназију ’’Вук Караџић’’. На данашњој седници Градског већа, издвојили смо нешто мање од десет милиона динара за иградњу фудбалског игралишта у Тршићу, имајући у виду да је то знаменито место и да заслужује нешто већу подршку. Реално би било и да за три године приступимо изградњи затвореног базена и мислим да ћемо тако постати град који на једном месту има функционално повезану комплетну спортску инфраструктуру, што ће бити велика подршка развоју спортског туризма. Ако додамо чињеницу да је у процесу приватизације продато неколико угоститељских објеката и хотела и да је кинески инвеститор донео одлуку о градњи хотела, онда је све практично заокружено – казао је Петровић.

Он је нагласио да ће тако одлична спортска инфраструктура и смештајни капацитети бити приближавање давно прокламованом циљу стратегије локалног економског развоја Лознице чију окосницу чине индустрија, туризам и пољопривреда.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРИЈЕМ ЗА ИГРАЧЕ КМФ ЛОЗНИЦА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Успех за понос Лознице

КОШАРКА: ОДРЖАН ТУРНИР ЗА МЛАЂЕ ПИОНИРЕ – Лозница победник

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )