НА ЂАЧКОМ САБОРОВАЊУ – Радионица о филмском бонтону

У оквиру 51. Ђачког Вуковог сабора, у Кући писаца у Тршићу данас ће бити одржано неколико радионица, а међу њима и филмска „Како се гледа филм: Мала школа филмског бонтона“. Реч је о трочасовној обуци за младе филмофиле, која се одвија као пројекат под окриљем Мреже киноприказивача Србије, а уз помоћ и подршку Филмског центра Србије и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Тим пројекта чине предавачи и координатори програма филмски критичари Зоран Јанковић и Ђорђе Бајић, организатор пројекта Немања Бошков, док је координаторка пројекта Невена Ђонлић.

Програм је намењен деци основношколског узраста од осам до 15 година и обухвата обуку у области аудио-визуелне културе и уметности, а чији су циљеви образовање и стимулација критичког мишљења.

Циљ радионице је да се поврати култура одласка у биоскопе и култура гледања аудио-визуелних садржаја, али и да се знање полазника поткрепи теоријским основама из наведених области. Радионица се одржава са групом деце која, кроз гледање филма и разговор као и вежбе у којима учествују, самостално и уз помоћ предавача долазе до закључака. Кроз упознавање са основним методама и техникама анализе филма, полазницима се омогућава да сагледају структуру аудио-визуелног дела, а то треба да им помогне да схвате унутрашњу структуру филма.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОТВОРЕН 51. ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР – Опера за почетак саборовања

ФУТСАЛ: ПРЕД ДРУГУ ПОЛУФИНАЛНУ УТАКМИЦУ ПЛЕЈ-ОФА СА КОЊАРНИКОМ – Нема места прибојавању

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )