КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ – Како препознати насиље

Унапређење демографске слике кроз подршку младима у спречавању превенције вршњачког насиља – назив је радионице која је данас први пут организована у лозничкој Канцеларији за младе. Пројекат је финансирало Удружење за локалне развојне иницијативе из Београда а Канцеларија за младе из Лознице је партнер у овом пројекту који се спроводи у још осамнаест градова у Србији. Према речима Бојана Лучића, координатора КЗМ у Лозници, циљ обука је да се у њих укључи што већи број ученика из свих лозничких школа и основних и средњих.

 – У првом кругу смо обухватили Техничку школу, ОШ “Јован Цвијић“ и Гимназију “Вук Караџић“, укупно ће бити укључено око хиљаду ученика, што ме посебно радује. Овај пројекат је врло важан јер нам је циљ да видимо колико млади знају о насиљу, да ли могу препознати њихове облике, шта је вербално а шта вршњачко насиље, да ли сматрају да је сајбер насиље врста насиља. После ових вршњачких обука они ће имати прилику да буду амбасадори превенције насиља у својим школима где ће такође, организовати радионице, утицати на спречавање насиља, позивати на толеранцију и међусобно поштовање – истиче Лучић.

Како каже, радионице ће бити одржаване у неколико сесија све док се не обухвати максималан број ученика, њих хиљаду. Трајаће све до јуна када почиње Радионица о репродуктивном здрављу која је део истог програма и за коју се већ пријавило 979 ученика. Очекује се да у две радионице, укупно буде обухваћено око две хиљаде ученика.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – У болници седам ковид пацијената

ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА КУПА СРБИЈЕ У ФУТСАЛУ – Честитка градоначелника КМФ Лозница град

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )