IN MEMORIAM – Драган Тошић (1964 – 2022)

Данас је изненада преминуо Драган Тошић (1964-2022), професор књижевности, библиотекар и уредник културног програма Библиотеке Вуковог завичаја, као и дугогодишњи председник КУД „Караџић“.

Као организатор културног програма у градској библиотеци организовао је велики број књижевних вечери, трибина, предавања, изложби и концерата, а као гимназијалац у КУД „Караџић“ се учланио најпре у фолклорну секцију. После годину дана прешао је у аматерско позориште и први пут заиграо у представи „Два мушкарца под креветом“ 1982. године.

По завршетку средње школе и студија на Филолошком факултету радио је као професор српског језика у Србици (Косово) а по одслужењу војног рока у Сарајеву у најнезгоднијем период рата у БиХ вратио се у Лозницу и запослио као организатор културних активности у Народној библиотеци Вук Караџић у Лозници (данашња Библиотека Вуковог завичаја) и активно се укључио у позоришни живот „Караџића“.

Управник позоришта постао је 2001. године а посебну пажњу посветио је раду са дечјом и омладинском сценом, бавио се организацијом представа и пословима повезаним са сценографијом, костимима, адаптацијом текстова и режијом. На годишњој Скупштини друштва 2013. године изабран је за председника КУД „Караџић“, и на тој функцији радио до последњег дана. Комеморативни скуп биће одржан у Вуковом дому културе у петак, 13. маја у 10 сати, а Драган Тошић биће сахрањен истога дана, у 13 сати, на лозничком градском гробљу.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – У болници седам ковид пацијената

ЉУБОВИЈА – Стигли рачунари за основну школу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )