„МУЗЕЈИ ЗА 10“ – Изложба о књигама и вину

Центар за културу „Вук Караџић“ и ове године учествује у манифестацији „Музеји за 10“, а овогодишња тема је „Моћ музеја“. Програм ће бити одржан од 14. до 20. маја и Лозничани ће у свом граду моћи да виде изложбу „Прича о вину“, као и изложбу књига Душице Савић Бенгијат у Музеју језика и писма у Тршићу.

Како најављују из лозничког Центра за културу, изложбом „Прича о вину“ биће представљен историјски развој гајења винове лозе, а ова изложба ће бити постављена у Музеју Јадра, док ће у Музеју језика и писма у Тршићу бити изложене књиге Савић Бенгијатове, археолошкиње, сликарке и књижевнице. Ауторка поменутих књига ствара своје књиге јер поред писања, она их и илуструје и дизајнира.

За време трајања манифестације „Музеји за 10“, посетиоци ће бити у могућности да погледају и изложбене поставке у Центру за културу „Вук Караџић“ које се налазе у знаменитом месту Тршић, Музеју Јадра, Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић и знаменитом месту Текериш.

У оквиру манифестације „Музеји за 10“, у суботу 14. маја биће обележена и 18. Европска ноћ музеја и тог дана ће, поред наведених програма, у Музеју Јадра бити представљени производи познатих винарија из Србије и региона.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ХРОНИКА ФЕСТИВАЛА – Први пут и омладинска позоришта

ЈП ”ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА” – Пуне руке посла

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )