ПРЕД ПОЧЕТАК ФЕСТИВАЛА – Лозничани спремни за премијеру

ПРЕД ПОЧЕТАК ФЕСТИВАЛА – Лозничани спремни за премијеру

Глумци позоришта КУД „Караџић“ спремно дочекује сутрашњу премијеру представе „Неопрезни радозналац“, којом ће отворити 15. Фестивал глумачких остварења. На сцени Вуковог дома културе вечерас су имали генералну пробу и према речима редитеља Зорана Грујића очекују да ће и публика бити задовољна.

– Ето, дуго нас није било пред лозничком публиком и после свих перипетија са коронавирусом надамо се да су ружне ствари иза нас и да ћемо се до 18. маја, до када траје смотра аматерских позоришта Србије, лепо дружити и уживати, а с радошћу дочекивати сваку представу. Наша је инспирисана причом коју су чули Дон Кихот и Санчо Панса у једној крчми у Цветној долини у Тоскани. Текс је написао Мигел Де Сервантес Саведра, а ја сам комад адаптирао и режирао за овај јубиларни фестивал. Представа није у такмичарском програму, али ми већ имамо назнака да ћемо и после премијере представу изводити по Србији на сличним смотрама – каже за ЛН Зоран Грујић.

За лечење у иностранству Славици Павловић из Брасине потребна је помоћ

У представи играју Богољуб Стојковић (Анселмо), Милоје Николић (Лотарио), Ана Павловић (Камила), Катарина Цветуљски (Лаонела) и Велизар Кондић (Антонио), а за сценографију, поред Зорана Грујића побринула се и Даница Веселиновић, која је била задужена и за костиме глумаца. Њене идеје кројачки је реализовала Рајка Маца Јеринић Грубић, технички сарадник на представи је Раденко Васиљевић Дуци, тон мајстор је Горан Милошевић, а мајстори светла Игор Драгићевић и Жељко Вукосављевић.

Током фестивалских дана публика ће видети укупно осам такмичарских представа, због јубилеја и великог интересовања учесника две више него до сада, као и једну професионалну, у част награђених глумаца, која је планирана за завршницу манифестације. Уместо досадашњег ревијалног програма, Организациони одбор фестивала је одлучио да се организује и смотра омладинских сцена, а њихове представе такође ће оцењивати жири и додељивати награде најуспешнијим глумачким остварењима. Тако ће већ у уторак, 10. маја, од један поподне, у оквиру фестивала омладинских сцена, публика видети представу „Рођење“, коју је написао и режирао Цветина Аничића, а извешће је омладинско позориште из Шида. Прва такмичарска представа у вечерњем термину, од осам сати је „Црна дама“, позоришта из Јагодине коју је режирао Тома Трифуновић.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

СУТРА У ЛОЗНИЦИ – Почиње 15. Фестивал глумачких остварења

НАШИ СМО – У винклу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )