СЕДМИ САБОРНИ СЕМИНАР РЕАЛНОГ АИКИДА У ЛОЗНИЦИ – Две деценије Гимназиона

СЕДМИ САБОРНИ СЕМИНАР РЕАЛНОГ АИКИДА У ЛОЗНИЦИ – Две деценије Гимназиона

Лознички Клуб реалног аикида Гимназион данас је у Спортском центру ”Лагатор” приредио седми Саборни семинар реалног аикида и уједно обележио две деценије постојања. Око 400 учесника свих узраста било је у прилици да стекне нове вештине уз подршку неколико мајстора реалног аикида, а један од оснивача клуба Владислав Павловић добио је почасно звање мајстора пети дан.

Михајло Лакић, оснивач Гимназиона са Павловићем и мајстор пети дан, каже да је веома задовољан бројем учесника саборног семинара и да реални аикидо заиста може да се сматра вештином за све од седам до 77 година.

Михајло Лакић

– Тачније, већ у трећој, четвртој години деца могу почети да вежбају, уколико су спремн да савладају програм, а наш тренутно најстарији члан има 70 година. То јесте изазов за нас, али и задовољство. Они који су постали чланови Гимназиона када је основан сада су одрасли људи, неки од њих су се у клубу упознали, заволели и сада су у браку, имамо целе породице које овде вежбају и стварно смо заједница која негује добре међуљудске односе и пријатељство. За ових 20 година прошло је кроз клуб око 1.300 полазника. Неки дођу, напусте па се врате, или пређу у друге борилачке вештине и све је то добро. Човек се може остварити не само у такмичарским спортовима, већ и кроз вежбање реалног аикида које га чини здравијим, квалитетнијим и бољим човеком у сваком смислу – каже Лакић.

Владислав Павловић (лево), од данас мајстор пети дан

Гимназион је, иначе, основан у Београду, али је потом прешао у Лозницу, а онда се развијао и осниване су секције у Малом Зворнику, Липничком Шору, Прњавору, Шапцу и Београду. Тренутно постоје два клуба и шест секција, каже Лакић.

На данашњем окупљању активно учешће узели су и мајстори из других федерација, били су ту и мајстори из Приједора, Република Српска, као и Сања Врачаревић Митровић, кћерка оснивача реалног аикида Љубе Врачаревића.

Она је, поводом јубилеја, Гимназиону предала плакету Светског центра реалног аикида, а лознички клуб је, такође, уручио признања некима од мајстора који су својим радом допринели развоју реалног аикида у Лозници.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – У винклу

ФУТСАЛ: ПОЛУФИНАЛЕ ПЛЕЈ-ОФА – Први корак ка финалу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )