ОПШТИНИ КРУПАЊ УРУЧЕНА НАГРАДА – Најбољи у побољшању електронских услуга

Министарство државне управе и локалне самоуоправе прогласило је Општину Крупањ за најбољу локалну самоуправу у области ефикасности и делотворности због увођења шест нових електронских услуга на порталу еУправе које за циљ имају унапређење квалитета услуга које општина пружа грађанима и привреди.

Крупањ је прву награду добио на Националном такмичењу које је прошле године по четврти пут организовало ово министарство. Поред новчане награде у износу од 2,3 милиона динара, коју додељује министарство, Општина Крупањ је добила и рачунарску опрему – по три десктоп рачунара и брза скенера, које дарује Стална конференција градова и општина (СКГО) из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености“ који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са СКГО.

Данас је у Крупњу председнику општине Ивану Исаиловићу рачунарску опрему уручио Никола Тарбук, генерални секретар СКГО. Исаиловић се захвалио на поклону и том приликом истакао да је веома задовољан сарадњом са СКГО.

– Били смо пријатно изненађени када је Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило Општину Крупањ као локалну самоуправу која је показала изузетне резултате у овој области. Омогућили смо значајно лакши приступ нашим грађанима важним имформацијама путем еУправе, а нарочито остваривању њихових  права у области дечје заштите, раду инспекцијских служби, урбанистичких услуга и слично. Добили смо вредну награду која ће омогућити лакше функционисање и комуникацију грађана са локалном самоуправом у будућности – рекао је председник Општине Крупањ.

Тарбук је изразио задовољство што је у прилици да уручи рачунарску опрему представницима Општине Крупањ.

– Ово јесте с једне стране поклон, а с друге нека врста нашег доприноса ономе што сте ви већ урадили и што стално радите на развоју фумкционалне локалне самоуправе. Драго нам је што можемо и на овај начин да помогнемо Општини Крупањ – нагласио је генерални секретар СКГО.

Иван Исаиловић је додао да је посао локалне самоуправе, али и СКГО, да унапреди квалитет услуга које пружа грађанима, као и да обезбеди боље услове живота за све.

В. Ст.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ – Пријем за вицепрвака Европе

У СУСРЕТ ЈУБИЛЕЈУ – Радови на старој цркви

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )