У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – Расте ново обданиште

У ЛОЗНИЧКОМ ПОЉУ – Расте ново обданиште

Од полагања камена темељца за изградњу новог обданишта у Лозничком Пољу, поред ОШ ‘’Кадињача 2’’, прошло је седам месеци и већ се јасно види да ће то бити  велики, модеран објекат у склопу Предшколске установе (ПУ) ‘’Бамби’’. Градилиште је посетио градоначелник Видоје Петровић који је рекао да се, иако је град претходних година много улагао у ту врсту инфраструктуре, дешава да нема довољно капацитета за пријем све деце.

– Ово обданиште сигурно ће за многе младе родитеље и њихову децу имати изузетан значај. Последњих година, без обзира на повећање капацитета ПУ ‘’Бамби’’, увек имамо листу чекања јер све више родитеља жели да им деца буду у вртићу и да имају предшколско образовање. Недостатак ових капацитета је показатељ да је број запослених све већи у нашем граду и многи родитељи имају потребу да, док су они на послу, њихова деца буду смештена у дневни боравак. Подједнако се бринемо о свим видовима инфраструктуре и посвећујемо значајну пажњу деци, младим брачним паровима па све до најстаријих суграђана кроз стварање потребних услова како би  се квалитет живота комплетног становништва подигао и Лозница сваке године била све боље место за живот  – казао је он код новог обданишта.

Подсетимо, тадашњи први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић поставио је средином септембра прошле године, заједно са градоначелником, камен темељац за ново обданиште које ће  имати 270 места. Радови би, како је тада речено, требало да буду завршени у року од 12 месеци од почетка градње, а пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања реализује се уз помоћ зајма Светске банке. Ради изградње обданишта удружили су се Министарство просвете, науке и технолошког развоја, које је издвојило 148 милиона динара, и Град Лозница који је уложио у пројектно-техничку документацију, земљиште и свеукупну инфраструктуру.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – У Лозници само један новозаражени

ИЗЛОЖБА У МУЗЕЈУ ЈАДРА – О женама у античком Риму

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )