ПОСЛЕ ВИШЕ ГОДИНА – Савез резервних војних старешина поново у Лозници

ПОСЛЕ ВИШЕ ГОДИНА – Савез резервних војних старешина поново у Лозници

Председник СРВС, резервни мајор Драган Васић

Оснивачка скупштина Савеза резевних војних старешина Града Лознице одржана је јуче у просторијама лозничког Војног одсека па после вишегодишње паузе град поново има ову организацију, а за њеног председника изабран је резервни мајор Драган Васић. Према његовим речима, ова организација угашена је у Лозници пре седам, а последњих петнаестак и више година није била присутна у друштву.

– Чини ми се да су сада сазрели услови да је обновимо, да поново стојимо на располагању Војсци Србије и нашој локалној заједници. Имамо више од 300 чланова у Лозници, а очекујемо подршку, помоћ и добру сарадњу са локалном самоуправом. На састанку су договорене  активности чланова на успостављању рада и активности у наредном периоду – казао је Васић за портал ЛН и додао да је најмлађи члан двадесетшестогодишња девојка која је ове године завршила школу резервних војних официра.

Савез организација резервних војних старешина Србије основан  је 1919. године на иницијативу војводе Степе Степановића, који  је био и њен почасни председник. За дан организације узет је 15. септембар, дан  када је 1918. године српска војска пробила Солунски фронт.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА – Ваде цеви из бушотина ”Рио Тинта”

ПОСЛЕ СМЕНЕ ДУШКА ОБАДОВИЋА – Мићић поново води Лозницу

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )