ЈП ‘’ТОПЛАНА’’ – Није крај сезоне

ЈП ‘’ТОПЛАНА’’ – Није крај сезоне

Корисницима грејања ЈП ‘’Топлана’’ радијатори ће бити топли и после 15. априла, иако би, према календарском ”реду вожње”, грејна сезона сутра требало да буде завршена. То је данас за портал ЛН потврдио Миодраг Дишић, директор ‘’Топлане’’.

– Сезону настављамо јер још немамо услова за њен прекид. Просечна температура по стандардима које пратимо нам не омогућава престанак испоруке топлотне енергије. Јутарње температуре су између два и четири степена, вечерње, у 21 сат, су испод десет тако да дневна од 18 степени не може да обезбеди просек који треба да је изнад дванаест па да ‘’угасимо’’ радијаторе. Сезону настављамо док се не испуне потребни услови, а видећемо од околности да ли ће бити редукована, или са гашењем током дана, одноно грејањем само у јутарњим и вечерњим сатима. Прошле године смо грејали у континуитету до 28. априла, а, иначе, грејање најдуже може трајати до 3. маја – казао је Дишић.

Лозничка ‘’Топлана’’ тако ће шесту годину заредом продужити грејну сезону, а подсетимо да су ову започели 7. октобра, уместо 15. како би званично требало, што је био пети пут заредом да због временских прилика стартују неколико дана раније.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЛОЗНИЧКА ПРИЗНАЊА – Додела на Дан града

ОПШТА БОЛНИЦА И ДОМ ЗДРАВЉА – Преминуо ковид пацијент

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )