ХАРДЕНДУРО ”ГУЧЕВСКИ ИЗАЗОВ” – Шего освојио Гучево

ХАРДЕНДУРО ”ГУЧЕВСКИ ИЗАЗОВ” – Шего освојио Гучево

Победник – Мартин Шего

Прво учешће на ‘’Гучевском изазову’’ запамтиће добро Мартин Шего, двадесетдвогодишњак из Међугорја, БиХ, који вози за Екстрим ендуро из Мостара. Он је у јакој конкуренцији, на изузетно захтевној стази и у веома тешким временским условима успео да оствари најбоље време и победи на седмом ”Гучевском изазову” у ”А” класи, која окупља професионалце.

Снег који је јуче падао на Гучеву и додатно отежао стазу добро натопљену суботњом кишом није успео да омете трку, али многе такмичаре јесте спречио да остваре планирано. Шего, међутим, није међу њима.

– Дошли смо овде на гостовање код пријатеља, да се дружимо и да возимо трку за Алпе-Адрија првенство. Први пут сам овде, нама из мостарског хардендуро клуба не смета ни то што је Гучево тешка стаза, навикли смо на такве терене. Киша и снег јесу отежали терен, али је организација одлична – каже Шего који је у хардендуро ушао почевши да вози кроз шуму, а онда су вожње прерасле у љубав према овом спорту.

Друго место у ”А” класи заузео је Дарко Раич, такође члан Екстрим ендуро клуба из Мостара, а треће Словенац Петар Топич, Октан тим.

У ”Б” класи Брацо Мустафа Хаџић, из цазинског МX ендуро клуба, БиХ, освојио је прво место испред Владимира Грајића, БиХ, и Андреја Петровића из Србије.

Три такмичара из Србије – Никола Драгањац, КВ екипа, Слoбодан Виторовић, и Марко Ћатић, Беоком, освојили су прва три места у ”Ц” класи, а међу ветеранима најбољи је био Словенац Грегор Звер, Гоздни Јоза, друго место заизео је Владан Коматовић, Иксрос, Србија, и треће Данијел Колесарић, МК Бјеловар, Хрватска.

Рајко Ивановић

Међу  такмичарима на овогодишњем ”Гучевском изазову” био је и Крупањац Рајко Ивановић (23) којем је то било треће учешће, а који се хардендуром бави од петог разреда основне школе.

– Организатори су одлично припремили трку, а надам се да ћемо и ми, наш Хардендуро клуб, Крупањ, ускоро, уз помоћ наше општине, приредити овакво такмичење. Имамо одличне терене за то – казао је Ивановић.

Иако није међу најбоље пласиранима Суботичанин Златко Коцка воли да дође на Гучево и до сада није пропустио ниједан ”Гучевски изазов”.

Златко Коцка

– Овде сам од самог почетка. Ми Суботичани немамо где да тренирамо за овакав терен, код нас је све равно, али трку може да извезе свако ко има основно знање и кондицију. Једноставно је, навикнеш се – одеш горе, мораш доле. За боље резултате, међутим, мораш да возиш више на оваквим стазама и да имаш велико знање. Ово место је, иначе, фантастично, све је одлично, људи, толеранција, терен. Како се то каже – светско, а наше – рекао је Коцка, ветеран који зрачи позитивном енергијом и по тмурном дану.

Овогодишњи ”’Гучевски изазов” окупио је 140 такмичара из више земаља, бодован је на само за

Првенство Србије него и за Шампионат Алпе-Адрија. Такмичење је организовао Хардендуро клуб Лозница уз подршку Града Лознице.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ХАРДЕНДУРО ”ГУЧЕВСКИ ИЗАЗОВ” – Благојевић и Шего најбољи првог дана

У ТРШИЋУ – Дан заштите природе Србије

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )