ХАРДЕНДУРО ”ГУЧЕВСКИ ИЗАЗОВ” – Благојевић и Шего најбољи првог дана

ХАРДЕНДУРО ”ГУЧЕВСКИ ИЗАЗОВ” – Благојевић и Шего најбољи првог дана

Седми ”Гучевски изазов”, у организацији Хардендуро клуба Лозница, данас је отворен прологом у Бањи Ковиљачи, а настављен 40 километара дугом трком на Гучеву. Према речима Зорана Симића, председника клуба, овог априла у Ковиљачу је стигло 140 такмичара из неколико земаља и превазиђена су сва очекивања.

– Ово нам је седма трка, а ове године се бодује не само за Првенство Србије него и у Шампионату Алпе-Адрија тако да је такмичење међународног карактера. Трудимо се да из године у годину напредујемо. Ту су такмичари из више земаља, од Хрватске, Словеније, БиХ, Чешке, Мађарске, један Немац и први пут из Северне Македоније. Драго нам је што је ту тако велики број учесника из иностранства, то је добро за овај спорт, за наш град и за туризам – рекао је Симић.

Зоран Симић

Такмичење у прологу у ”А” класи, која окупља професионалце, на првом месту завршио је Душан Благојевић из Ариља, клуб Секторендуро, а одмах иза њега нашао се Мартин Шего, двадесетдвогодишњак из Међугорја, БиХ, који вози за Екстрим ендуро из Мостара. У ”Б”, аматер, класи први је био Виктор Гавриловић из МК Ере Ариље, а други Мустафа Хаџић из БиХ. У класи ветерана на првом месту се нашао Словенац Грегор Звер, а на другом Владан Коматовић из Србије.

После пролога на ливади код дома културе у Бањи, такмичари су се преселили на Гучево где су се надметали на и иначе тешком терену, а сада још тежем јер је киша натопила земљу.

Према програму, сутра ће на Гучеву бити одржана трка дуга 70 км након које ће се знати ко је победник седмог ”Гучевског изазова”, а проглашење ће бити одржано на есту данашњег пролога.

Иначе, ”Гучевски изазов” одржава се уз подршку Града Лознице.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НАШИ СМО – Срећно

БОРБА ЗА ПАРКИНГ-МЕСТА НЕМОГУЋА МИСИЈА – Игра мачке и миша

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )