БОРБА ЗА ПАРКИНГ-МЕСТА НЕМОГУЋА МИСИЈА – Игра мачке и миша

БОРБА ЗА ПАРКИНГ-МЕСТА НЕМОГУЋА МИСИЈА – Игра мачке и миша

Проблем паркирања возила присутан је у сваком граду па и у Лозници у којој пораст броја моторних возила не прати и расположив број паркинг-места. Куповина месечне или станарске паркинг-карте не гарантује да ће возач пронаћи место за свог четвороточкаша па смо често сведоци, а понекад и учесници, најчешће вербалног, а понекад и физичког обрачуна нервозних возача. У утакмици заузимања празног места нема фер-плеја па се често дешава да док ви стрпљиво чекате да се неко испаркира, на упражњено место муњевитом брзином улеће други возач који се одједном ту појавио.

У нашем граду тренутно има 1.650 паркинг-места од чега у првој зони 160 а у другој 1.490.  Проценат њихове искоришћености, односно наплате је 86 одсто. Према речима Жељка Радовића, директора ЈКП “Паркинг-сервис”, број продатих месечних карата је променљив, прода се просечно око 800-900 карата.

– Када се саберу продате карте, станарске или месечне, испада да је град пун, али нису сви који узимају те карте сваки дан у згради или у граду. Осим тога, предузеће није дужно да за станарске карте обезбеди места за паркирање, већ само за резервисане које су скупље, коштају око 4.200 динара за физичка лица, а за правна 8.000, али има врло мали број таквих корисника – каже Радовић.

Како каже, свако би хтео да се паркира што ближе свом радном месту, али то није увек могуће. На другој страни, места има увек, како каже у Улици Драгољуба Поповића у блоковском делу и у Улици Бранка Радичевића.

– Не можемо сви ићи у центар, осим тога, ко је купио карту за једну зону, она за њу и важи и не може се искористити у другој – наглашава он.

Да подсетимо, месечна карта за прву зону је 1.320 динара, за другу 960 дин док универзална паркинг-карта – за прву и другу зону, кошта 1.920 дин. Најјефтиније су повлашћене месечне станарске карте које коштају 360 динара.

И наредне године ЈКП “Паркинг-сервис” планирало је проширење паркинг-места, али се чини да без обзира на повећање њиховог броја, места нема довољно. Излаз је у изградњи градске гараже о којој се прича већ деценијама. Нажалост, она није планирана ни у буџету за ову годину.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Мање од 300 оболелих

ХАРДЕНДУРО – ”Гучевски изазов” овог викенда

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )