У НАРЕДНОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ – Три села без ђака првака

У наредној школској години у четрнаест лозничких основних школа биће уписано 646 ђака првака, петнаесторо више него лане. Највише првачића, укупно 101, имаће "Кадињача" а без ђака првака остају издвојена одељења у Милини, Горњој Сипуљи и Рибарицама. У Драгинцу је број ђака првака преполовљен, евидентирано је само њих шеснаесторо

Иако званично упис ђака првака за школску 2022/23. годину траје све до 31. августа, већ сада се зна де ће у школске клупе у четрнаест лозничких основних школа и њихових издвојених одељења по први пут сести 646 првака, петнаесторо више него лане. Скоро све школе имаће мање ђака осим у пет школа – “Кадињача”, “Јован Цвијић”, “Петар Тасић” у Лешници, “Доситеј Обрадовић” у Клупцима и “Мика Митровић” на Брезјаку.

Наредне школске године највише првачића имаће “Кадињача”, укупно 101, од чега 30 у издвојеном одељењу (ИО) у Лозничком Пољу. У односу на прошлу годину, у ову школу уписаће се пет ђака више. У школу “Јован Цвијић” биће уписана три ђака првака више, евидентирано је укупно њих 90 од чега у ИО у Воћњаку осморо. Једина градска школа без издвојених одељења, ОШ “Анта Богићевић”, имаће 15 првака мање него лане, укупно 82 док ће школа “Вук Караџић” у Лозници са своја три ИО имати 80 првака, четрнаесторо више него лане, од којих је троје у Зајачи, четворо у Пасковцу и једно у Горњој Борини. ОШ “Петар Тасић” у Лешници имаће 71 првака, од чега 15 у ИО у Новом Селу, по шест у Стражи и Доњем Добрићу и четворо у Чокешини.

У клубачкој школи “Доситеј Обрадовић” евидентирано је 65 првака, 12 више него лане, од којих је у издвојеном одељењу ове школе у Руњанима евидентирано десеторо. У школи “Краљ Александар Први Карађорђевић” у Јадранској Лешници евидентирано је 37 првачића, петоро мање, од чега у ИО у Јошеви 13 и једно у Горњем Добрићу, у Милини није евидентиран ниједан ђак првак.

Петоро првачића мање биће и у школи “Свети Сава” у Липничком Шору, укупно 34, од чега деветоро у Козјаку и седморо у Јелаву, док је у школи “Мика Митровић” на Брезјаку дуплиран број првака, од чега у Коренити четворо и Доњим Недељицама двоје. У школи “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи евидентирана су 24 ђака првака, три мање него лане, од чега у Трбушници 12 и један у Горњој Ковиљачи. По деветоро првака имаће Вукова спомен-школа у Тршићу, два мање него лане, и “Вук Караџић” у Липници, шест мање него прошле године, од чега ће петоро наставу похађати у ИО у Брадићу.

Наредне школске године у матичној школи “Степа Степановић” у Текеришу неће бити ниједног првачића а у њеним издвојеним одељењима евидентирано је укупно петоро, у Доњој Бадањи троје, у Трбосиљу двоје и једно у Горњој Бадањи, у Горњој Сипуљи и Рибарицама ниједно.

Број ђака првака у ОШ “14. октобар” у Драгинцу је преполовљен, евидентирано је њих 16, седморо у матичној школи, петоро у Великом Селу, двоје у Цикотама и по једно у Ступници и Јаребицама.

Да подсетимо, ове године у први разред пријављују се деца која су рођена од 1. марта 2015. године до 28. фебруара 2016. године. У школу пре времена могу да се пријаве и деца која су  рођена од 1. марта до 31. августа 2016. године, али  после процене психолога и педагога.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Викенд са најмање заражених у последњих седам месеци

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА – Још увек без објаве резултата

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )