У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Уређују плажу поред Дрине

Малозворничани би у блиској будућности требало да добију потпуно уређену плажу, са пратећим спортско-рекреативним садржајима, која се протеже дуж шеталишта поред Дрине, на делу обале где се одржава такмичење риболоваца „Скобаљијада“ и стартује регата до Лознице. Активности око реализације овог пројекта започете су недавно закључењем уговора о јавној набавци за израду пројекта и извођење радова на уређењу плаже. Како кажу у локалној самоуправи, на овај начин биће решен дугогодишњи проблем недостатка уређеног простора поред Дрине, а започете процедуре обухватају припрему идејног решења, израду пројектно-техничке документације и извођење радова на терену.

– Прве активности су започете још у октобру, али тек сада смо начинили прве конкретније кораке на овом пројекту који се реализује у месној заједници Центар (Колонија). Изабрани пројектант нам је недавно представио идејно решење и наша оцена је да је веома добар, тако да је дато зелено светло за наставак радова, односно припрему документације у којој ће бити детаљно испланирано уређење дела приобаља у дужини од 400 метара – каже Зоран Јевтић, председник општине.

Како је објаснио, у првој фази извођења радова предвиђено је сређивање 200 метара приобаља за потребе уређења плаже, а простор ће имати одговарајући прилаз, место за боравак купача и неоходни мобилијар, тушеве, лежаљке, сунцобране и слично. Део приобаља предвиђен за градску плажу Малозворничани већ користе за купање, сунчање, риболов и одмор поред реке, а планским уређењем предвиђено је да овај простор, осим савременог и безбеднијег купалишта, добије и одговарајуће услове за остале летње спортско-рекреативне садржаје.

– Поред овог пројекта, наша намера је да уредимо и плажу у Сакару, али сада нам је приоритет да доведемо до краја ову идеју која одавно постоји и која ће бити још један корак у побољшању живота у нашој општини -додаје Јевтић.

С. П.

Фото – Архива Општинске управе

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ОШ ‘’КАДИЊАЧА’’ – Трибина код кошаркашког терена

КАДЕТИ СРБИЈЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ – Миросавић и Митровић иду у Израел

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )