СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – Свој на своме

СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – Свој на своме

Милица Ђурђевић Стаменковски, председничка кандидаткиња и носитељка посланичке листе Српске странке Заветници, посетила је данас Лозницу где је пре разговора са својим присталицама положила венац крај бисте Момчила Гаврића изразивши поштовање према српком хероју и најмлађем каплару из Првог светског рата. Она је рекла да се њен обилазак Србије пред предстојеће изборе завршава управо посетама Шапцу, Богатићу, Лозници, Јадру, Рађевини и Мачви, крају који су „одувек борио да буде свој на своме“.

– То је наша завршна порука и крилатица са којом смо наступили, како на парламентарним, тако и на предстојећим председничким изборима. Очекујемо да ће Српска странка Заветници, као и на прошлим изборима, из овог краја добити велику подршку. Потрудићемо се да оправдамо поверење и борићемо се за очување наших ресурса, наше животне средине, наших њива, река, земље, нашег народа, пољопривредних газдинстава и свега онога што је овај народ чувао. Сама реч завет значи чување. Сачуваћемо нашу државу, породичне вредности, Косово и Метохију, нашу Дрину, Саву, Мораву, Дунав, нашу Републику Српску, нашу самосталност и, као политичка странка која се ослања, пре свега, на сопствене снаге, сматрамо да не треба у овој спољно-политичкој кризи да се сврставамо на било чију страну, а по најмање на страну НАТО-а, који нас је бомбардовао 1999. године – рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски.

Она је још поручила да је зато улазак „заветника“ у институције, чврста гаранција да неће бити увођења санкција Руској Федерацији, као и да дубоко верује да ће Лозница имати свог народног посланика Драгана Бошковића, који ће „проговорити у име свих Лозничана и читавог овог краја о проблемима који их тиште“, а да ће Српска страна Заветници, као једина која је самостално наступила на овим изборима, имати и свог председничког кандидата у другом кругу.

– Е, тада очекујем сасвим сигурно и коначну победу, а порука бирачима је да у недељу буду своји на своме и да гласају онако како мисле и како говоре, а не, како неки тврде, да морају. Да не падају на флоскуле, на притиске, различите подметачине и лажна обећања. Кажу неки да дела говоре, и ја се с тим слажем, али, ако се присетимо неких дела, нема дилеме да ће грађани одлучити онако како треба и у недељу дати своју подршку државотворној снази која неће правити труле компромисе и која је десет година доследна у одбрани наших најважнијих државних и националних интереса, не мењајући свој програм и не тргујући са оним што су интереси грађана Србије. Хвала свима који су нас подржавали, живела Лозница и Јадар, а ми ћемо водити рачуна да увек све вас можемо да погледамо у очи. Када је реч о отварању рудника у Јадру, ми смо се више пута оглашавали и сама сам учествовала у неколико дебата и дала подршку петицији да се стави мораторијум на експлоатацију литијума. Мислим да је то у интересу ове регије и не бих то питање даље политизовала. Народ је своје рекао, а ми смо све време били уз народ и то ће тако и остати – поручила је.

С. П.

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )