УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПОБЕДУ СРБИЈЕ – Тепићева и Понош посетили Лозницу

УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПОБЕДУ СРБИЈЕ – Тепићева и Понош посетили Лозницу

– Вратићемо правду у Србију, за живот испред профита – поручила је данас у Лозници Мариника Тепић, носитељка листе „Уједињени за победу Србије“ (УПС) на парламентарним изборима, која је на шеталишту у Улици Јована Цвијића разговарала са грађанима, заједно са Здравком Поношем, председничким кандидатом кога подржава ова коалиција. Они су окупљеним Лозничанима изнели своје виђење Србије после 3. априла, позивајући их да сви изађу на биралишта тог дана и заједно Србији донесу промене набоље.

– На путу до Лознице уживали смо гледајући све лепоте наше земље, овај диван крај где је природа све дала, да се рађа, развија, расте, да чувамо, да делимо, а онда сам помислила на слике и идеје у шта неки желе овај крај да претворе. У пустош и несрећу. Зар је то наша Србија? То морамо да спречимо. Не могу да живим с тим, што сам рекла и прошли пут у Лозници – да живот макар иједног човека буде испред профита шаке профитера, партије и братије Александра Вучића. Расте похлепа Вучићева, толико је нарасла да је надрасла и до последњег крова наше куће и до последњег метра ваше њиве, до дворишта, да узму ваше само да би се њихови џепови пунили. Нећемо стати и то ћемо понављати и до 3. априла и после тог дана – рекла је Тепићева, додајући да „ови људи и ова земља то нису заслужили“.

Мариника Тепић

Она је нагласила да је многима јасно шта се дешава у Лозници због идеје да се отвори рудник јадарита на плодним њивама, поручујући да се томе правдом мора стати на пут.

– Можеш ти Вучићу да лажеш само себе и своје таблоиде. Ми знамо шта се дешава овде, знамо да се неки већ јављају пројектантима рудника да само мало застану у пројектовању, знамо да покушавају да ућуткају Лозницу, да подмите чак и спортисте, да плате и купе наше спортисте само да би ћутали против ”Рио Тинта” и да би се правили да је све у реду. Спонзорски уговори се обезбеђују када хоћете да вас неко рекламира, а ово је први пут да неко плаћа да бисте о њему ћутали. Е, то се дешава овде у Лозници. Са тим мора да се стане. Као што лаже Александар Вучић да ми хоћемо да га убијемо, ми који се боримо за живот. Одавде му поручујем, не, ја ти желим најбоље здравље и дуг, дуг живот, да би одговарао и одслужио за сва злодела која си учинио овом народу. Зато 3. априла нека буде највећи празник, време је, зрело је, показаћемо им где им је место и тог дана гласамо против ”Рио Тинта”. Наша власт никада неће дозволити изградњу рудника који ће отровати нашу Србију. Овде вам здрава стојим уз гаранције и обећања да се то никада неће десити. Вратићемо правду у Србију, за живот испред профита. Хоћемо да правимо нашу земљу здраву, за наше људи који треба да остану да живе тамо где желе и увек када желе да имају где да се врате. Молим вас да 3. априла буде свечани дан, када ћете после ручка заједно са својим најближима руку под руку кренути на биралишта да покажемо Вучићу и братији где им је место и да завршимо са овим ненародним режимом. Србији су потребне промене из корена, за Јадар, Дрину, победу и за све наше људе – поручила је Мариника Тепић.

Здравко Понош је рекао да ће, као што је и досад радио, заступати српске националне интересе и да ће се залагати за враћање одузетих пензија пензионерима или њиховим наследницима.

– Иако имамо све, тешко живомо. Све имамо боље, земљу, воду, ваздух, а не преоизводимо боље од других. Све те грешке се лако решавају на изборима у априлу. Они кажу да имамо правду, а уствари имамо неправду. Ово је друштво где је довољно да имате партијску књижицу па да решите неке потребе, за све вам треба веза, за вртић, школу, посао. Које год право да покушате да остварите, усред Европе сте грађанин другог реда, ако нисте присталица странке на власти. То су докази неправде, као што је неправда то што су отели пензије и те пензије треба да се врате. После 3. априла, ко год да буде унутар те владе, а биће коалициона, јер је то и нормално, људи различито гледају на ствари, треба да се договоримо око важних ствари. Неће бити важно којој партији припадате и да ли уопште имате неку партисјку књижицу. Заговарам то да, ако будем председник Србије, бићу председник једнако онима који су гласали за мене и онима који нису. Ова држава припада свима – рекао је Понош.

Здравко Понош

Он је додао да власт стално помиње стабилност државе, иако константно указује на могућу нестабилност.

– Стабилност, односно нестабилност коју сада имамо, прави садашња власт, они кажу да рат у Украјини више дрма нас него Украјину и Русију. Они праве панику и драму јер зашто би био велики успех у Србији то што имамо доста жита у резерви. Садашњи, надам се и одлазећи председник говори о таквим стварима. Може ли неко, без обзира на то да ли је Тита волео или не, замислити да је он у време тршћанске кризе говорио колико има залиха конзерви. Нема разлога да правимо страх, ми смо наше ратове одратовали и за ове генерације је доста ратовања. Рат између Русије и Украјине ће се завршите без нас или са нама. Ми живимо у време када се стално помиње да треба да служимо земљи, али време је да земља ради за нас. Треба да направимо Србију која ће ради за нас и бринути о нама. Уједињени морамо да схватимо да онај који мисли другачије није против нас, а ова власт нас је поделила на њих и на нас. Нема разлога да будемо непријатељи, нама ни чланови СНС нису непријатељи, они су само политичка конкуренција, ми ћемо то и да покажемо. Неће остати без посла они који су квалификовани, а у затвор ће ићи они који су то заслужили, без обзира на то да ли су чланови СНС или неко други. Нико никоме неће рећи твој је отац био члан СНС-а, деца нису ништа крива. Треба да правимо друштво у којем ће свако радити свој посао – рекао је Понош истичући да Србију треба децентрализовати и да не треба о свему одлучивати само у Београду.

С. П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ, ШАБАЦ – Оболелих мање од 800

НАШИ СМО – Констракта

Преузмите бесплатну апликацију ЛН на Google Play продавници!

Пратите нас и на фејсбукуинстаграму и јутјубу

Категорије
Тагови
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )